fbpx

BAŠ VJERODOSTOJNO: I Slavo Kukić bi u Dom naroda!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović u razgovoru za Klix.ba, govoreći o aktualnoj situaciji u bloku koji čine SDP, DF i Naša stranka, rekao je da najbolji dani za Bh. blok tek dolaze.

Upitali smo ga, naime, kakvi su trenutni odnosi unutar Bh. bloka, poglavito između trojice lidera, a nakon burne sjednice Glavnog odbora SDP-a gdje su se lomila koplja oko toga da li će ostati u opoziciji i potvrditi jedinstven stav lidera Bh. bloka na prethodnom sastanku.

“Donošenje odluke o ulasku, odnosno o neulasku u koaliciju s HDZ-om, SDA i SNSD-om je uzburkalo strasti unutar partija, što je bilo i za očekivati. To je prirodno. Ljudi imaju svoje stavove i mišljenja i zastupaju ih strasno, bore se da budu uzeti u obzir pri donošenju odluke. Da li je u tom procesu došlo do izjava i poteza za koje bih volio da se nisu dogodili? Naravno da jeste. Da li je jedan dio tih reakcija isprovociran lažnim vijestima i spinovima koji primarno dolaze iz izvora koji Bh. blok vide kao opasnost po vlastitu političku budućnost? To je, ja mislim, više nego očigledno i jasno svakome tko iole prati politiku i ima točne informacije. Ili barem ima želju i priliku da jednostavnim telefonskim pozivom provjeri da li se radi o istini ili o političkom spinu”, rekao je Kojović.

On je za Klix.ba otkrio da je prošlog tjedna zamolio predsjednika DF-a Željka Komšića da se vide i razgovaraju upravo o tome.

“Želim uspostaviti takve i odnose i komunikaciju kako bismo uspješno branili Bh. blok od glasina, lažnih vijesti i drugih podmetanja i počeli graditi pokret koji bi prvi put imao šansu da suštinski promijeni bosanskohercegovački politički pejzaž. S tog sastanka sam izašao s utiskom da najbolji dani za Bh. blok tek dolaze”, kazao je Kojović.

Upitan je i za komentar na informacije o tome da bi Boriša Falatar mogao biti predložen za delegata Doma naroda BiH?

“Ne. To nikad nije ni razmatrano na Predsjedništvu Naše stranke. Ono o čemu smo zapravo kratko razgovarali na posljednjoj sjednici Predsjedništva je da s Komšićem prodiskutiram o mogućnost da mi i DF probamo u državni Dom naroda izglasati vanstranačkog kandidata iz reda hrvatskog naroda. Jedino ime koje je bilo spomenuto u tom kontekstu je gospodin Slavo Kukić. Dakle, jedna potpuno lažna vijest na koju se onda, kao u svakom političkom spinu, nepotrebno i ružno reagira”, kazao je Kojović.

Upitan da prokomentira reakcije iz DF-a na ovu informaciju, rekao je da mu je isuviše stalo do Bh. bloka da bi vatre koje su zapalili protivnici Bh. bloka gasio kerozinom, prenosi Klix.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI