fbpx
Foto: Predsjedništvo BIH

Bećirović razgovarao s veleposlanikom RH: Odnosi BiH i Hrvatske moraju se zasnivati na međusobnom poštovanju i uvažavanju

Autor: Dnevno.ba/FENA

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s veleposlanikom Republike Hrvatske Ivanom Sabolićem, a ustvrdili su da se institucionalna suradnja ostvaruje u različitim oblastima između dvije države.

Bećirović je poručio da se odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske moraju zasnivati na međusobnom poštovanju, uvažavanju i suverenoj jednakosti, te je naglasio da Bosna i Hercegovina želi jačati ekonomske veze dvije države.

Velepsolanik Republike Hrvatske Ivan Sabolić izjavio je da je Hrvatska zainteresirana za europski put Bosne i Hercegovine i da se premijer Andrej Plenković zalagao za dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini.

Tijekom razgovora istaknuto je da se Hrvatska nalazi u samom vrhu ključnih vanjskotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine, po vrijednostima ostvarene razmjene u oba smjera. Bilateralna razmjena je značajno izbalansirana, te je posljednjih godina trgovinski deficit minimalan u odnosu na druge trgovinske partnere.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je poručio da je za Bosnu i Hercegovinu od posebnog značaja izgradnja IAP-Jonsko-jadranskog plinovoda i njegovog prolaska preko teritorije naše zemlje, čime bi se ne samo osiguralo alternativno opskrba, već i opskrba tim energentom značajnog dijela Bosne i Hercegovine, kao i značajna sredstava od naplate tranzita plina- priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Autor: Dnevno.ba/FENA

ZADNJE VIJESTI