fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BEVANDA: Izbjeći politiziranje uspostave mehanizma koordinacije

Autor: Fena

SARAJEVO - Državni ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda ponovio je danas tijekom susreta sa šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU za BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom da se pitanje uspostavljanja efikasnog mehanizma koordinacije treba riješiti što prije da bi BiH mogla ispunjavati obveze na putu ka EU, ističući da je nužno izbjeći politiziranje ovog pitanja.

Na sastanku je istaknuto da za vlasti u BiH glavni prioritet moraju biti institucionalne reforme, što ujedno podrazumijeva uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije u procesu europskih integracija.

Bevanda je podsjetio je da je imao aktivnu ulogu u rješavanju pitanja mehanizma koordinacije i tijekom prethodnog mandata te naglasio da je neophodno nastaviti dijalog o ovom pitanju uz uvažavanje standarda EU i ustavne strukture BiH.

Ministar Bevanda je upoznao specijalnog predstavnika EU da su okončane aktivnosti u Ministarstvu financija i trezora BiH na izradi proračuna za ovu godinu te je izrazio nadu da će ovaj dokument uskoro biti usvojen u nadležnim institucijama, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Na sastanku je istaknuta važnost skore posjete Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Bosni i Hercegovini, kao i dobra suradnja sa ostalim međunarodnim financijskim institucijama, kao i kontinuirano unapređenje suradnje s državama regije.

Wigemark je naglasio da će Delegacija EU u BiH nastaviti pružati podršku BiH na njenom europskom putu, a Bevanda je izrazio nadu da će se dobra suradnja bh. i EU institucija nastaviti i u narednom periodu, posebice nakon aktiviranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});