fbpx

Bevanda: Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO – „Nije dobro poduzimati nikakve samostalne aktivnosti u svezi situacije s migrantima u Bosni i Hercegovini i nužno je uključiti sve razine vlasti u BiH u rješavanje ovog problema“ - izjavio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda.

Ističe kako je Vijeće ministara BiH na prošloj sjednici razgovaralo o migrantskoj krizi s kojom se susreće BiH i da su svim ministrima poznate okolnosti i mogućnosti u kojima se rješavaju problemi migranta zbog čega, dodaje, nije dobro izlaziti s ishitrenim izjavama i dodatno dizati tenzije.

„Treba nastupiti kao država sukladno ustavnim nadležnostima, a ne prizivati nekakve državne udare i treba poštovati odluke i nadležnosti nižih razina vlasti prije nego se poduzme bilo koja aktivnost. Migrantska kriza mora biti pod kontrolom koordinacijskih tijela koje uključuju sve razine vlasti ako želimo da ostanemo hladne glave i da odgovorno rješavamo probleme s kojima se već duže vrijeme susreće cijela Europa“ – smatra Bevanda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI