BEVANDA: Nisam ministar koji se za sjednicu može spremiti za manje od 24 sata

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda oglasio se nakon današnjeg otkazivanja sjednice Vijeća ministara BiH i optužbi da HDZ BiH zajedno sa SNSD-om blokira rad državne izvršni vlasti.

Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio HDZ BiH i SNSD da zajednički opstruiraju rad Vijeća ministara BiH priopćenje za javnost medijima je dostavio i ministar financija BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ), prenosi Klix.

“Kao zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH očekujem da se sjednice sazivaju u skladu sa zakonom i Poslovniku o radu te da se na taj način formira i priprema dnevni red. Možda postoje takvi, ali ja nisam ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi materijal za 72 točke u roku kraćem od 24 sata i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija”, naveo je Bevanda.

Kako kaže, poštujući zakon i Poslovnik obavijestio je predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o svom nedolasku na sjednicu uz precizno obrazloženje i nije “zaintersiran ni za čije paušalne ocjene o blokadama i opstrukcijama”.

“Očekujem da Vijeće ministara, iako u tehničkom mandatu, ostane na strani zakonitosti, poštivanja procedura i dobrih međuljudskih odnosa”, zaključio je Bevanda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI