fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BEVANDA: U HNŽ povećan broj nelegalnih migranata bez identiteta

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Slađan Bevanda izjavio je u četvrtak kako je stanje sigurnosti u toj županiji u prvih devet mjeseci bilo zadovoljavajuće.

– Temeljem statističkih podataka i evidencija MUP-a HNŽ-a, po svim segmentima po kojima se stanje sigurnosti ocjenjuje, ono je zadovoljavajuće i bolje nego u istom razdoblju 2018. godine – izjavio je ministar Bevanda u četvrtak uoči sjednice županijske skupštine na kojoj će zastupnici razmatrati informaciju o stanju sigurnosti na području HNŽ-a.

Prema statističkim podatcima, u prvih devet mjeseci ove godine došlo je do smanjenja broja prekršajnih i kaznenih djela u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prometni su, pak, prekršaji ostali na istoj razini kao i 2018. godine, s tim što je za 33 posto manji broj poginulih u prometu.

Komentirajući migrantsku krizu, Bevanda je rekao da policija u HNŽ-u čini sve što je u njezinoj moći kako bi povećan broj migranata što manje utjecao na sigurnost građana, iako prisustvo ljudi koji, kako je rekao, nemaju identitet i nelegalno su na području Županije, zasigurno utječe na sigurnosnu situaciju.

– Policija je evidentirala više desetina slučajeva u kojima su migranti prekršili zakone ove zemlje i policija je reagirala i procesirala ih – dodao je Bevanda.

Poručio je kako se pitanjem migranata trebaju ozbiljnije pozabaviti mjerodavni državni organi, poput Ministarstva sigurnosti BiH i Granične policije BiH, da bi se spriječilo daljnje eskaliranje krize.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago ustvrdio je kako Županija ne može puno utjecati na migrantsku krizu i priljev ilegalnih migranta, dodavši kako država BiH, kao ni druge države nisu uspjele ublažiti taj val.

– Ono što je za nas bitno je da je MUP postupao i postupa prema migrantima zbog činjenja kaznenih i prekršajnih djela, ali i drugih oblika incidenata – kazao je Špago.

Podsjetio je da MUP-u nedostaje 218 policijskih službenika i da i to, uz ostalo, utječe na kvalitetu njihova rada.

– Skupština je u prošlom mandatu osigurala nabavku opreme za MUP, a sada treba riješiti i ovo pitanje nedostatka policijskih službenika. Skupština i Vlada HNŽ-a trebaju zajedničkim snagama pokrenuti to pitanje kako bi MUP nastavio aktivnosti na poboljšanju stanja sigurnosti – kazao je Špago.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});