fbpx
Foto: Facebook

‘BIH NE MOŽE BITI EUROPSKA’ Čović: Bez hrvatskog naroda neće se moći voditi politika u BiH

Autor: Dnevno.ba

Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, rekao je večeras u Mostaru da liste stranaka okupljene oko krovne institucije bh. Hrvata ostvarile rezultat približan onom na Općim izborima 2018. godine.

“Uvjerljivo smo dobili izbore unutar hrvatskog naroda, a kampanja koju smo provodili bila je pozitivna i bez ikakve ostrašćenosti. BiH ne može biti europska, a ni normalna država bez hrvatskog naroda“, rekao je Čović.

Liste Hrvatskog narodnog sabora za županijske, entitetske i državne liste, osvojile su sjajan rezultat.

“U situaciji smo i dalje da brojniji narod u FBiH može lagodno odvojiti 300 tisuća glasova i izabrati Hrvatima člana Predsjedništva BiH. Pogriješili su i ovaj put“, rekao je.

Bez hrvatskog naroda u BiH neće se moći voditi politika u BiH, poručio je Čović i napomenuo da Komšić neće moći, kao ni do sada, doći u mjesta gdje žive Hrvati te da je posve jasno da nema legitimitet hrvatskog naroda u BiH.

“Nismo zadovoljni Schmidtovim paketom jer se presuda Ljubić nije implementirala u potpunosti i jer se odluka ne odnosi na sve administrativno-političke razine vlasti“, dodao je Čović.

Hrvatski narod je izabrao je ono što je htio, smatra Čović, i napominje da je politika koju je vodio Bakir Izetbegović odavno poražena.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI