fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bihać: Ubistvo Sabine Dulić još nije riješeno

Autor: Oslobođenje

BIHAĆ - Danas se navršavaju točno tri godine od kako je u eksploziji na pijaci u Bihaću smrtno stradala Sabina Dulić (1975) iz Srbljana kod Bihaća, dok je njena rodica, vlasnica štanda sa jagodama, Izeta Dulić (1958) ranjena.

Osoba koja stoji iza ovog napada do danas nije otkrivena, a majka Sabine Dulić, Halida, umrla je od tuge za njom nedugo nakon tragičnog događaja.

Pomagala strini 

Članovi porodice Dulić ponovo će obilježiti ovu tužnu godišnjicu. Sabinin brat Demir, sestra Selvedina i otac Muharem, neće nikad odustati od pravde koja još nije ni na pomolu.

– Kada se to i desilo, sjećam se da su tog kobnog dana na lice mjesta izišli svi, ministar policije, komesar, svako je osuđivao i rekli su da će slučaj riješiti u roku od 24 sata. Međutim, prošle su evo tri godine i nikad ništa, kazao nam je Demir Dulić.

On je stalni “gost” u policijskoj stanici, gdje se raspituje za slučaj svoje sestre. Vremenom svjedočio je i kadrovskim promjenama u sektorima policije za krvne delikte, te često navrati da pita kako ide istraga. Osim toga, Demir i sam pokušava da sklopi kockice mozaika, pa mu se nekad učini da je na tragu nečega te odluči da to podijeli sa policijom.

– Uglavnom bi mi oni kazali da su oni već mislili na to, da su išli za tim nekim tragom, ali da ih nije nigdje odveo. Ja se sve nadam da će doći do pomaka u istrazi. Evo, kako kad se desilo ubojstvo od postavljene bombe u slučaju odvjetnice  Jasmine Koričić brzo dođoše do osumnjičenog.

Jeste da je DNK, kao što kažu, bio presudni dokaz, ali ja se sve nadam da će i u slučaju moje sestre doći do nekog dokaza. Rekli su mi da će opet razmatrati slučaj i da će opet tražiti pomoć i od Federalne policije. Nadamo se, ništa nam drugo i ne preostaje, kazao nam je Dulić.

Poginula Sabina, prema riječima onih koju su je poznavali, bila je dobra i povučena osoba, koja se trudila i s mukom borila da dostojanstveno živi poštenim životom, a tog nesretnog dana trebala je da pomogne svojoj strini u prodaji jagoda na štandu nedaleko od bihaćke pijace u Hadžiabdića mahali. Naime, radnica koja je inače prodavala jagode taj dan je trebala biti slobodna.

Mina pod kišobranom

Nepoznati počinitelj postavio je minu iznenađenja pod kišobran štanda, tako da, kad ga je otvorila, bomba se aktivirala, te na licu mjesta poginula.

Na mjestu eksplozije porodica je uz dozvolu nadležnih postavila spomen ploču Sabini Dulić, te će danas tu okupiti da polože svijeće i poruče da još uvijek čekaju pravdu.

 

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});