fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: FENA

Bisera Turković ima poruku za Dodika: Izazvao si krizu, nemaš se pravo žaliti se na kandidatski status BiH

Autor: Dnevno.ba

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković komentirala je izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je kritizirao činjenicu da EU našoj državi još uvijek nije dodijelila status kandidata za članstvo.

Danas je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao odluku Europske komisije da preporuči dodjelu kandidatskog statusa Ukrajini, ističući da BiH ispunjava uvjete za takav status te da je to jedino pitanje za koje postoji konsenzus svih naroda.
“Oni koji mjesecima blokiraju reforme, ispunjavanje 14 prioriteta, prijete rušenjem državnih institucija i onemogućavaju njihov rad nemaju pravo žaliti se zbog čekanja na kandidatski status BiH. O tome su trebali razmišljati kada su izazivali krizu bez presedana u BiH”, kazala je ministrica Turković.

Ističe kako više od tri godine intenzivno radi na tome da BiH stekne kandidatski status te kako je BiH kao rezultat toga dobila mnogo prijatelja koji to nastojanje podržavaju.

“Oni koji me napadaju zato što usklađujem vanjskih politiku BiH s vanjskom politikom EU i podnose prijave zbog toga, samo se lažno zalažu za kandidatski status, a krajnji cilj im je samo izazvati skepticizam i negativan odnos prema EU”, zaključila je Turković, prenosi Klix.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});