fbpx
Foto: Fena

Bisera Turković izrazila sućut povodom smrti predsjednika UAE

Autor: Fena

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je u Abu Dhabiju izrazila sućut povodom smrti predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Khalife bin Zayeda Al Nahyana.

Među brojnim visokim zvaničnicima iz cijelog svijeta, Turković je, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, saučešće izrazila princu prijestolonasljedniku i novoizabranom predsjedniku Muhamedu bin Zayedu Al Nahyanu.

Šefica bh.diplomacije je kazala da se građani Bosne i Hercegovine suosjećaju s prijateljskim narodom UAE i članovima porodice šeika Khalife bin Zayeda Al Nahyana, ističući zahvalnost za pomoć i podršku koju je pružao BiH u proteklim godinama.

Turković je izraze sućuti uputila i Khaled bin Muhamedu bih Zayedu al Nahyanu, predsjedniku Izvršnog ureda Abu Dhabija i unuku preminulog predsjednika i Hamdanu bin Zayed bin Sultan Al Nahyanu, predstavniku vladara u regiji Al Dhafra i bratu novog predsjednika – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI