fbpx
Screenshot

Bivši bh. dužnosnik osuđen na pet i pol godina zatvora, mora vratiti 1,7 milijuna KM!

Autor: Dnevno.ba

Bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje Kemal Čaušević danas je pred Apelacijskim vijećem Suda Bosne i Hercegovine oslobođen za pranje novca.

Također, ostaje presuda po kojoj mu se izriče pet i pol godina zatvora te mu se oduzima 1,7 milijuna KM vrijedna imovina.

U izjavi za medije Čaušević je kazao kako je nepravedno osuđen za primanje dara.

“Prije više od 10 godina je započeo ovaj proces. Nezananje je uništilo civilizaciju, pa pokušalo uništiti i mene. Nadam se da će tužitelji Oleg Čavka i Dubravko Čampara odgovarati za zločin koji su počinili. Prije 10 godina su slagali da sam zaradio u životu 570 tisuća i da imam svu tu imovinu. Namjerno su zanemarili 20 godina mojih staža do tada. Od toga sam bio tri direktorske pozicije i to preko pet godina. Zanemarili su i tri stana koja sam do tada imao, kao i iznos na računu od 230 tisuća”, kazao je Čaušević, prenosi N1.

Podsjetimo, izricanje pravosnažne presude uslijedilo je nakon obnovljenog suđenja i završnih riječi u kojima je Tužiteljstvo zatražilo da Čaušević bude proglašen krivim i da mu se oduzme nezakonito stečena imovina.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI