fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BLIŽI SE KRAJ SUDSKOJ TRAKAVICI: Severinin sin se izjasnio s kime želi živjeti, evo što je rekla pjevačica

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska pjevačica Severina Kojić i tzv. ‘kralj bakra’ Milan Popović u ponedjeljak su odvojeno stigli na Županijski sud u Splitu, na ročište u kojem se odlučuje o skrbništvu nad njihovim zajedničkim sinom. Popović nije davao izjave, dok su Severina i njen odvjetnik dali izjavu za medije. Naime, pjevačica očekuje da će uskoro svog sina viđati puno više od svakog drugog vikenda i pola praznika, koliko je njeno trenutno pravo prema sudskoj odluci.

“Ja mislim da je ovo bio slučaj koji je već bio dogovoren, da se dijete odvede u Srbiju i da ga ja više nikad ne vidim. Sin je sada kod mene, imamo ljetne praznike do 15. srpnja, idemo na more poslije”, izjavila je Severina za Dnevnik Nove TV.

“Što je najbitnije ovdje? Posebna skrbnica koja je odradila svoj posao, napisala je ‘Dijete se izjasnilo, želi živjeti s majkom’. Dakle, to je stvar koja vam govori sve o ovom postupku. Odluka je završena, nikakvi dokazi se više neće provoditi. Zaključili su ročište i raspravu i odluka će uslijediti u jednom vremenskom periodu”, izjavio je Severinin odvjetnik Mate Matić.

S obzirom da su ročište i rasprava zaključeni, očekuje se da će odluka biti donesena u relativno kratkom vremenskom periodu.

Podsjetimo, u travnju ove godine u medijima je objavljeno da je Uskok pokrenuo istragu protiv zastupnika zagrebačke Gradske skupštine i bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo Gzima Redžepija i to zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Iako nije bilo objavljeno njegovo ime i prezime, mediji su uskoro doznali o kome je riječ.

Osumnjičenom Redžepiju, inače nekad osobom od povjerenja gradonašelnika Milana Bandića, tako se stavlja na teren  da je pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu. Riječ je o odluci o mjestu stanovanja maloljetnog djeteta, odnosno odluka o tome hoće li isto stanovati s majkom ili ocem.

Redžepija se tereti da je inicirao sastanak s jednim od dvojice vještaka koje je sud imenovao za provođenje psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja, a vještak je to koji radi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, inače ustanovi čiji je osnivač Grad Zagreb.

Sumnjiče ga da je tijekom sastanka vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku te da je govorio kako je isti donirao u korist grada te kako je dobar otac. Time je, smatra Uskok, neizravno aludirao na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist, a također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Vještak se naposljetku izuzeo iz navedenog predmeta, a Redžepi je, prema tvrdnjama USKOK-a, izrazio svoje nezadovoljstvo takvim postupkom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});