fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

BORENOVIĆ OTKRIO: U Bruxellesu se psovale majke i sve po spisku

Autor: Dnevno.ba

Lider PDP-a Branislav Borenović održao je tiskovnoj konferenciju o sastanku koji su bh. politički lideri imali u Bruxellesu. Kazao je kako bi volio da je javnost bila na sastanku da čuje na koji način se razgovara navodeći između ostalog i da jedni drugima psuju.

Borenović je komentirajući sastanak rekao da su se mogle čuti i ružne riječi, odnosno da su se “psovale majke” i “sve po spisku”.

“Ako išta budem tražio u budućnosti je da sve ove sastanke otvorimo za javnost, da kamere budu uključene i da čujete što se tu priča, kakvim se rječnikom ljudi koriste. Da se psuje majka. Sve po spisku. Samo zato što ne odgovaraju riječi koje u sebi sadrže ključnu odrednicu korupciju”, rekao je Borenović, prenosi Klix.

Zatim je govorio o sporazumu koji su usuglasili predsjednici stranaka u BiH naglašavajući da je sadržaj deklarativan te da u njemu nema ništa novo.

“Ovo su sve priče koje slušamo godinama od Dodika, Bakira, Komšića, Dragana, ne znam ni ja. Dokument je deklarativnog tipa i pokazatelj je kapitulirajuće politike SNSD-a i Dodika”, rekao je.

Ono što mu je posebno zasmetalo u dokumentu jeste dio u kojem se bh. lideri obvezuju ispuniti točke iz sporazuma u roku od šest mjeseci nakon izbora.

“Što ne urade sad ovog tjedna? Što čekaju? Zakon o javnim nabavkama, Zakon o VSTV-u i Zakon o sukobu interesa mogu odmah usvojiti u oba doma”, rekao je.

Kaže kako je sve ovo iznio i na sastanku te da su ga mnogi pohvalili za ono što je rekao u svom govoru.

“Da čovjek sam sebe zapita gdje se ja ovo nalazim. Možda istina najviše boli, ali ja nemam dilemu da to kažem u lice. Mnogi iz Bruxellesa su mi prišli, onako u kuloarima i rekli ‘sve ste upravu, sve ste točno rekli'”, naveo je Borenović.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});