fbpx

BORI SE KO KRDO BIZONA: Bolestan je, ali uzeo je telefon i nazvao Erica Nelsona i poručio mu…

Autor: Dnevno.ba

PROZOR/RAMA - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom.

Službenici su razgovarali o višestrukim mjerama koje su, prateći preporuke stručnjaka i modele zemalja koje su se prethodno suočile s pandemijom, uvedene kako bi se suzbilo širenje korona virusa i ekonomske posljedice u BiH.

Oni su također razgovarali o kapacitetima zdravstvenog sistema, ekonomskim mjerama, pitanjima sigurnosti i stabilnosti, te međunarodnoj suradnji.

Bilo je riječi i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu su sugovornici naglasili da je politička suradnja, posebno u ovom trenutku, ključna.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović je, u ime građana Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, izrazio zahvalnost američkom narodu i službenicima koji alokacijom humanitarne pomoći i medicinske opreme doprinose očuvanju života, stabilnosti i prosperiteta BiH, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI