fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Borjana, tako ti svega, nemojte se samo više pokušavati vaditi na hrvatske žrtve!?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Javila se i ona. Borjana Krišto. Zamjenica brani svoga predsjednika, svoga Dragana, te u novonastaloj situaciji proziva bošnjačke političare i medije koji su se okomili na prisutnost čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića na proslavi neustavnog dana RS, iako se zapravo njezin dragi predsjednik nije našao samo na udaru bošnjačkih, već i hrvatskih medija, dakako onih koji još uvijek dišu hrvatski. O režimskim medijima iza kojih stoji njezin predsjednik, odnosno njihovi nadređeni, ne treba ni trošiti riječi.

Naime, Krišto pokušava prebaciti lopticu na drugu stranu mreže, pa ističe kako Bošnjaci, kao i njihovi mediji, na ovaj način pokušavaju prikriti zločine koje je činila Armija RBiH prije 25 godina u Buhinim Kućama u srednjoj Bosni te opravdati pokušaje preglasavanja Hrvata!

“Nije poanta u Draganu Čoviću niti činjenici gdje je on bio jučer, poanta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do šire javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza. Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije” – rekla je Krišto u izjavi za jedan od tih režimskih Čovićevih medija.

Ukoliko je Borjani Krišto, Čoviću, te ostatku “sokolske” eskadrile stvarno stalo do sjećanja na zločine počinjene nad bh Hrvatima u proteklom ratu pa zašto oni prvi nisu otišli u Buhine kuće odati počast stradalima umjesto što su otišli slaviti Dan genocidne Republike Srpske? Govori Krišto, nije samo sigurno je li po Čovićevom ili Čolakovom nalogu (možda ipak prije po nalogu ovog drugog), o zločinima nad bh Hrvatima, a vrh njezine stranke otišao feštati s istim onima koji su počinili najveće zločine nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom pitamo Borjanu Krišto hoće li skupa ona i Čović s Dodikom i njegovima otići, kada dođe vrijeme novih obilježavanja obljetnica zločina nad Hrvatima u BiH, te odati počast hrvatskim žrtvama? Primjerice, kada 24. i 25. srpnja bude obilježavanje 27. godišnjice od zločina u selu Briševo (župa Stara Rijeka), svega 4 km južno od Prijedora… Tu se dogodio stravičan ratni zločin Srba nad Hrvatima za koji još nitko nije odgovarao! U Briševu je zvjerski ubijeno 67 Hrvata tog mjesta. Pokolj u Briševu 1992., hrvatskom selu između Prijedora i Sanskog Mosta počinili su pripadnici 5. Kozaračke brigade i 6. Krajiške brigade iz Sanskog Mosta, što je jedno od najmasovnijih stradanja Hrvata u jednom danu tijekom proteklog rata na području Bosne i Hercegovine.

Baš bi voljeli tamo vidjeti Vas i Dragana skupa s vašim jaranom Dodikom. No, taj film nećemo gledati, baš kao što nikada nećemo vidjeti ni srpske dužnosnike na obilježavanju Dana Herceg-Bosne. Istina, tu im i nije mjesto i tu nam i ne trebaju, ali ni vama nije trebalo otići i klečati 09. siječnja pred Dodikom u Banjoj Luci. To je izdajnički čin i čin koji nema nikakvog opravdanja, a ponajmanje u pokušaju spominjanja Buhinih kuća. Kako vas samo nije sramota spominjati te nevine žrtve i stavljati u istu rečenicu s “dernekom” u Banjoj Luci?

I zlodusi bi krvnicima pozavidjeli na maštovitim metodama gašenja čitavih obitelji Briševa: Matanovića 13, Buzuka 10, Ivandića devetero, Marijana sedmero, Mlinara i Komljena po petero. U pokolju su ubijeni i otac Mladen Matanović, te dva sina: 16- godišnji Ervin i 18-godišnji Johan Matanović. Ako niste upućeni raspitajte se kod vaših poslušnika u Odboru za branitelje pri HNS-u što oni o tome znaju? Ako i oni išta znaju.

Hrvati su itekako svjesni kako se ponašaju i bošnjački režimski mediji, baš kao što nam je jasno kako se ponašaju i vaši režimski mediji, i zato se nemojte više pokušavati vaditi na hrvatske žrtve, bez obzira je li riječ o Buhinim kućama, Briševu ili bilo kojem drugom stratištu. Kakve veze svi vi imate s tim žrtvama? Gdje ste vi i vaš šef bili kada su se događali svi ti zločini?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});