fbpx

Bosanski ISIL-ovac odveo 7-godišnjeg sina u Siriju, tamo su obojica poginuli

Autor: Dnevno.ba

TESLIĆ - Muškarac podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, koji se odlučio boriti za terorističku Islamsku državu, poveo je u Siriju i svog tek rođenog sina, čije ime je i danas na međunarodnim tjeralicama Interpola, no nedavno je utvrđeno kako su obojica poginula u Siriji, objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na neimenovane izvore ovaj list je objavio kako je provjerama Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) potvrđeno da je dječak Ismail Mešinović poginuo u Siriji, a imao je tek sedam godina.

Njega je otac Ismar tamo odveo 2013., kada je Ismail imao dvije godine. Dječak je rođen u Italiji u braku kojega je Ismar sklopio s Kubankom Lidijom Solano Herrera.

Ismar je supruzi zatajio planove za odlazak u Siriju, a sina je tamo odveo iz Italije uz obrazloženje kako ide na odmor u Teslić u BiH, gdje mu je živjela obitelj.

Da su i suprug i sin zapravo u Siriji Herrera je doznala 2014. vidjevši njihove fotografije na društvenim mrežama. Za talijanske je medije kazala kako vjeruje da je njen suprug otišao u Siriju na poticaj Bilala Bosnića, samozvanog imama iz BiH koji je u toj zemlji osuđen na sedam godina zatvora upravo zbog novačenja za potrebe Islamske države, prenosi Hina.

Nakon toga pokrenuta je potraga, no ispostavilo se kako je Ismar poginuo odmah po dolasku u Siriju, a sin je potom kao siroče bio udomljavan u različitim obiteljima koje su tamo boravile, a bile su podrijetlom s Balkana.

Dječaka je najprije preuzeo Sejid Čolić, Ismarov prijatelj i suprug Mele Horić, koja je nedavno s djecom deportirana u BiH. Čolić je nakon toga također poginuo boreći se u redovima terorista, a Ismail je završio kod obitelji Rejhana Plojovića iz Novog Pazara.

Plojović je 2018. godine izvijestio članove obitelji Mešinović kako su njegova supruga Emina te troje djece, među kojima je bio i Ismail, poginuli u raketnom napadu na Baguz, u kojemu su tada živjeli.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI