fbpx
Foto: Screenshot / Twitter

BURNO U DOMU NARODA! Špirić pozvao na dijalog, a Izetbegović zatim ispalio da Hrvati imaju više nego što im pripada

Autor: Dnevno.ba

“Sve dok budemo jedni drugima ograničavali prava ovo će biti nestabilne i turbulentna zemlja. Ako smo spremni graditi demokratsko društvo, hajde da to danas pokažemo. Da podržimo zakon i da se dalje raspravlja o tome kako bi se našlo normalno rješenje. Kada se pravo konstitutivnih naroda gurne u predizbornu kampanju, to može samo zatrovati međunacionalne odnose. Mislite li da javnost ne dijeli mišljenje da su Hrvati u Bosni i Hercegovini obespravljeni, pitao je SNSD-ov Nikola Špirić izaslanike u Domu naroda PS BiH.

“Upravu je kolega Bosić kad je rekao neka se ti odnosi riješe unutar Federacije.Ono što je najgora poruka koju i mi Srbi možemo čuti jest igra brojeva. Ako imamo većinu Bošnjaka u ZD-u vi Hrvati, a i vi gospodo Srbi se nemate čemu nadati”, rekao je Špirić u raspravi.

Na ovo su reagirali Denis Bećirović, a zatim i Bakir Izetbegović, poručujući da su Hrvati ugroženi u Republici Srpskoj.

“Nije dobro da kolega Špirić lije suze nad sudbinom i Hrvata i Bošnjaka. Bilo bi puno bolje da u bh. entitetu Republika Srpska osigurate elementarna prava i Bošnjacima i Hrvatima”, smatra Bećirović.

Izetbegović je ponovio svoju poznatu mantru da Hrvati, kako navodi, imaju 100 pozicija više nego što im pripada, te da nisu ugroženi ni u FBiH ni na razini BiH.

“Ako negdje ima smisla govoriti o tome da Hrvati i Bošnjaci nemaju legitimne predstavnike, to je sasvim sigurno, vidi se iz aviona – RS”, ispalio je Izetbegović.

Špirić je zaključio da nesporazum ne može biti u FBiH, a da se faktura ispostavi RS-u.

“Kada god nestane argumenata i volje da se razgovara o problemu koji je na stolu okrenete se ka RS i nastojite da iz daljine pljunete”, zaključio je Špirić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI