fbpx

Otvoren sajam knjiga u Sarajevu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - 30. Međunarodni sajam knjiga svečano je otvoren u dvorani "Mirza Delibašić" u sarajevskoj Skenderiji.

Ovogodišnji program sajma činit će promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora te prezentacija suvremenih učila, javlja Fena.

 

Organizaciju potpisuje KJP Centar Skenderija -Sarajevski sajam u suradnji s partnerom TKD “Šahinpašić”, a sajam je otvorio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

 

„Podržavamo sajam iz jednostavne činjenice što je to najstarija i najbolja manifestacija kada su u pitanju autor, knjiga i izdavač. U prilog tome ide i činjenica o broju izlagača i zemalja iz kojih oni dolaze“ – kazao je Kurić.

 

Na sajmu će se predstaviti više od 150 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Irana, a posredno, zemlje koje su zastupljene autorima i djelima – Švedska, Danska, Francuska, Italija, Norveška, Austrija, Slovenija, SAD, Holandija, Belgija, Velika Britanija, Kosovo i Australija.

 

Direktor TKD “Šahinpašić” Azer Kurtović poželio je posjetiteljima ugodan boravak i da pronađu zadovoljstvo u prelistavanju, biranju i kupovini knjiga.

 

„Ovom prilikom želim spomenuti jedno ime, pokojnog Taiba Šahinpašića, osnivača naše tvrtke, koji je vjerojatno najviše uradio za ponovno pokretanje sajma nakon rata“ – rekao je Kurtović.

 

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo istaknuo je da ovogodišnji sajam najposjećeniji u posljednjih nekoliko godina.

 

Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a zatvara se 23.travnja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI