fbpx
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

PLENKOVIĆ OTKRIO KOGA ŽELI VIDJETI U PREDSJEDNIŠTVU: “Idealan kandidat, odlično kotira, o tome se na veliko govori”

Autor: Dnevno.ba

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za Nacional rekao: ‘‘On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje‘‘.

”Andrej Plenković u Predsjedništvu BiH želi vidjeti gradonačelnika Mostara Marija Kordića”, objavio je hrvatski tjednik Nacional, prenosi Bljesak.info.

Tjednik navodi kako se hrvatski premijer nada da bi kandidatura i Kordićeva pobjeda mogle ”otvoriti put ozbiljnijoj i trajnijoj harmonizaciji odnosa” u BiH, a naročito ”proširiti mogućnosti kompromisa Hrvata i Bošnjaka”.

No, kad su pušteni prvi probni baloni oko Kordićeve kandidature za Predsjedništvo BiH, on je to demantirao rekavši kako je u potpunosti posvećen Mostaru.

Nacional tvrdi da je je iz dobro obaviještenih izvora bliskih HDZ-u proteklog tjedna doznao da je predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a spreman podržati inicijativu da HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kandidira umjerenog političara te stranke mlađe generacije, a ne posljednjeg pripadnika ratne generacije hrvatskih političara u BiH, dugogodišnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Visoki politički izvor iz HDZ-a o tome je za Nacional rekao: ”On odlično kotira, o tome se naveliko govori, a mnogi ga vide kao najbolje rješenje”.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI