fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Korisnik

BOŠNJAČKI ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA Komšić i Džaferović razgovarali s predsjednikom ove države, evo o čemu

Autor: Dnevno.ba

Predsjedatelj Predsjedništva i drugi bošnjački član tog kolektivnog tijela Željko Komšić i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastali su se danas s predsjednikom Republike Latvije Egilsom Levitsom.

Susret predsjednika dvaju zemalja je prvi do sada na visokoj razini, te je rečeno da je dosadašnja bilateralna suradnja bez otvorenih pitanja ali da je poželjno inteziviranje kontakata na svim razinama, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjednik Latvije je istaknuo da ta zemlja podržava integraciju BiH u NATO i Europsku uniju te da su spremni razmjeniti iskustva na putu euroatlanskih integracija i reformi domaćeg zakonodavstva i drugih reformi kako bi pomogli BiH na tom putu.

Predsjednik Levits izrazio je zanimanje za utiske koje su članovi Predsjedništva BiH stekli nakon samita EU – Zapadni Balkan u Sloveniji. U tome kontekstu, sugovornici su razmijenili mišljenja o preprekama i prilikama na europskom putu BiH.

-Razmijenjena su mišljenja o agresivnom političkom utjecaju Rusije na prostoru Zapadnog Balkana, i zaključeno da je za BiH članstvo u NATO-u od iznimnog političkog i sigurnosnog značaja – navodi se u priopćenju.

Komšić i Džaferović su zahvalili na podršci predsjedniku Latvije te mu uputili poziv da posjeti BiH.

Komšić i Džaferović sudjeluju u radu Međunarodnog foruma o Holokaustu koji se održava u u Malmeu (Švedska).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});