fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOŽO SKOPLJAKOVIĆ: Čović ucjenjuje prijedlogom zakona koji diskriminira i Hrvate

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - "Ako će Dragan Čović uvjetovati uspostavljanje vlasti rješavanjem pitanja ABC Izbornoga zakona, kojeg je HDZ sa ostalim strankama predložio, moram ponoviti da smo tada, ali i sada protiv takvog prijedloga koji diskriminira veliki broj Hrvata na područjima gdje su u manjini", poručio je predsjednik Hrvatske stranke (HS) BiH Božo Skopljaković.

U razgovoru za Vijesti.ba, on je podsjetio da je u proteklom periodu bilo jako puno primjedbi na nepravilnosti koje su uočene prije i za vrijeme održavanja općih izbora u BiH.

Veliki broj stranaka, među njima i HS BiH, uputio je primjedbe prema Središnjoj izbornoj komisiji, a prema Skopljakovićevim riječima, mnoge od tih primjedbi imaju elemente krivičnog djela, čime bi se Tužiteljstvo BiH trebalo pozabaviti u narednom periodu.

“Svi dosadašnji izbori su bili obilježeni raznim nepravilnostima ali ovi posljednji akumulirali su svo iskustvo i sposobnosti stranaka koje nisu za fer i poštene izbore, jer su odbili uvođenje skenera i kamera na biračka mjesta, te su to iskustvo iskoristili za masovnu krađu glasova. Nakon svega što se desilo, a vjerujemo da to nije gotova priča, dolaze prijetnje upravo od onih koji svoj obraz, jer ga nemaju, nisu pokazali na biračkim mjestima nego nam sada prijete i nakon što su dobili izbore da neće formirati vlast dok se ne ispuni ono što nije bilo sukladno europskim standardima niti na samom početku kada je predlagano. Ako će gospodin Čović uvjetovati uspostavljanje vlasti rješavanjem pitanja ABC Izbornoga zakona, kojeg je HDZ s ostalim strankama predložio, moram ponoviti da smo tada ali i sada protiv takvog prijedloga koji diskriminira veliki broj Hrvata na područjima gdje su u manjini”, naglasio je predsjednik HS BiH u razgovoru za Vijesti.ba.

On je pozvao sve koji su na “posljednjim izborima prigrabili glasove birača da u što kraćem roku formiraju vlast na svim razinama i da se kroz institucije vlasti uhvate u koštac sa svim pitanjima koja se tiču reformi potrebnih za ulazak zemlje u NATO i EU, pa i izmjena Izbornoga zakona”.

To su, kako je ocijenio, uslovi koje narod u BiH postavlja pred političare ove zemlje koja je sve dalje od kandidatskog statusa za ulazak u EU a koji nam se pred kraj svake godine ponovno i ponovno obećava.

“Pozivam i sve međunarodne službenike pa i visokog predstavnika u BiH da manje izražavaju zabrinutost a više djeluju kako bi BiH uhvatila korak s drugim zemljama u regiji u pogledu reformi te zaustavili retoriku prijetnji i ucjena”, poručio je Skopljaković.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});