fbpx
Foto: Fena

Bradara: Odluka o imenovanju Vlade FBiH je spremna, Nikšić traži još vremena zbog kadrovskih nedoumica

Autor: dnevno.ba

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas nije donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH jer je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić zatražio dodatne konsultacije.

Potvrdila je to Bradara navodeći kako je jučer dobila sva imena predloženih ministara koji bi trebali činiti novu Vladu Federacije BiH.

– Odluka o imenovanju Vlade FBiH bila je spremna za donošenje. Međutim, Nikšić je tražio još malo vremena za dodatne konzultacije zbog nekih svojih nedoumica, odnosno kadrovskih rješenja grupacije koju predvodi – istaknula je Bradara.

Nada se kako će tijekom sutrašnjeg dana moći donijeti ovu odluku.

– Bolje je izvršiti pripreme na vrijeme i sve do kraja usuglasiti nego poslije imati probleme kada dođemo do Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH pri imenovanju Vlade – poručila je Bradara.

Nakon što predsjednica Federacije BiH donese odluku o imenovanju Vlade, dva potpredsjednika trebaju dati suglasnost, a zatim da bude upućena na usvajanje Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Na osnovu sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i ostalih stranaka nove parlamentarne većine, kandidat za premijera Federacije je Nermin Nikšić.

Krajnji rok za formiranje nove Vlade Federacije BiH je 6. travnja, te se koalicijski partneri nadaju da bi se sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se imenovala Vlada mogla održati do 6. travnja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI