fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BRANITELJI LIVNA: Hrvatska politika je zaboravila da je hrvatski narod pobjednički narod

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Zbog tragične smrti u haškoj sudnici generala Slobodana Praljka koja je izazvala šok, nevjericu i nezadovoljstvo velike većine hrvatskog naroda, Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a, je održala izvanrednu sjednicu svih tijela udruge, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog jalove i inertne politike hrvatskog političkog vodstva u RH i BiH, koja gotovo ništa nije poduzela kako bi zaštitila utamničenu hrvatsku šestorku, koja plaća najveću cijenu pogrešne hrvatske politike.

Tragična smrt našeg heroja obišla je cijeli svijet i ona mora biti opomena hrvatskim braniteljima kako se više ne mogu oslanjati na jalovu politiku hrvatskog političkog vodstva. Umjesto osude i odbacivanja neprihvatljive i skandalozne presude Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, hrvatska politika poziva narod na mir i staloženost, kao da će takva politika izbrisati izdaju hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda.

Hrvatski branitelji nemaju više pravo saginjati glavu i podilaziti političkim elitama, nego tražiti odgovornost svih onih koji su bili nositelji državnih dužnosti, a koji su počinili veleizdaju države Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH, zbog svojih nečasnih radnji, jer su svoju Domovinu proglašavali agresorom na BiH, a transkripte dijelili kome su stigli i na taj način sudjelovali u veleizdaji vlastitog naroda. Izdajnici nisu samo u Hrvatskoj, oni se nalaze svuda oko nas, a rade u institucijama vlasti od općina, županija do državnih institucija.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je najveća žrtva protekloga rata. Na prostoru bivše države došlo je do stvaranja velikog broja logora za Hrvate koje bošnjačka politika uporno i javno negira i zataškava. Samo spominjanje muslimanskih logora za Hrvate u BiH kod aktualne bošnjačke politike izaziva burno reagiranje, čime pokazuju kako im nije stalo do žrtve i istine u Domovinskom ratu. S druge strane, bošnjački političari svako malo optužuju Hrvate za logore i protjerivanja kako bi skrenula pozornost o postojanju muslimanskih logora za Hrvate pod kontrolom Armije BiH u kojima su uvjeti bili neljudski i suprotni ženevskim konvencijama u kojima su fizički i psihički zlostavljani, svjesno i smisleno ponižavani i zvjerski ubijani, a oni koji su imali sreću preživjeti protjerani su sa svojih vjekovnih ognjišta.

Udruga proziva sve hrvatske političare na svim razinama vlasti zbog šutnje o postojanju logora za Hrvate u BiH, iako postoje dokumenti koji govore o uvjetima boravka u logorima, etničkom čišćenju, mučenju, nestanku, smrtnom stradavanju i ubijanju zatočenika, zapovjednom osoblju, logorskim stražarima i samom popisu logora. Pisani dokumenti potvrđuju da su muslimanske logore posjećivali najviši dužnosnici političkog i vojnog vodstva muslimanskog naroda u BiH. Hrvatska politička elita u BiH mora odgovori hrvatskim braniteljima zašto šuti o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima BiH, za koje nitko nije odgovarao, kao što moraju odgovoriti zašto nitko nije odgovarao zbog tih zločina nad Hrvatima na Međunarodnom kaznenom sudu?

Hrvatska politika je zaboravila da je hrvatski narod pobjednički narod i da je samo zahvaljujući hrvatskom narodu i hrvatskim braniteljima obranjena i spašena BiH. Generalova tragična smrt mora biti opomena svima nama kako bi ponovno spoznali vrijednosti koje smo se borili, a tako brzo zaboravili i odbacili. Generale, vi niste ratni zločinac! Tvoji branitelji s prijezirom odbacuju presudu suda, a Vama, našem heroju poručujemo: Generale, svi smo mi Slobodan Praljak, navodi se u priopćenju ove udruge.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});