fbpx

Brnabić stigla u Mostar, posjetila manastir i Muzej Žitomislić

Autor: Fena

Obilaskom manastira i Muzeja Žitomislić premijerka Srbije Ana Brnabić započela je u ponedjeljak posjetu Mostaru.

Tokom obilaska Brnabić je razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem te s direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

Iguman Danilo naglasio je kako je posjeta srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih jako bitna jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije.

– Ovo je podrška Pravoslavnoj Crkvi na prvom mjestu a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru. Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu – naglasio je iguman.

Srbijanska premijerka večeras će otvoriti tradicionalne Šantićeve večeri poezije, a prije toga obići će i staru gradsku jezgru Mostara, te posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI