Budite doma – ostanite vani?!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZAGREB - Stanovnike Zagreba, Hrvate i Hrvatice, te pripadnike drugih nacionalnih manjina, a ne građane i građanke, u dva navrata, jutros dana 22.ožujka 2020.godine, ranom zorom su probudila dva jača potresa, jačeg intenziteta, nezabilježenog u zadnjih 140 godina (zadnji potres takve jačine Zagreb je pogodio 1880. godine). Prvi potres se dogodio u 6:24 sati magnitude 5.3, dok se drugi dogodio u 7:01 sati a magnituda mu je bila 5.1. čime je Zagrebu pričinjena materijalna šteta čiji se razmjeri još uvijek zbrajaju.

Žrtava koliko je poznato nema, osim tjelesnih ozljeda koje su pretrpjeli neki stanovnici. Odmah nakon tih potresa, nakon kojih je bilo još desetak slabijih sastao se cijeli državni vrh na čelu s Predsjednikom Vlade RH Plenkovićem, slučajnim Predsjednikom RH Milanovićem, ministrom unutarnjih poslova RH Božinovićem, ministrom obrane Damirom Krstičevićem, gradonačelnikom Zagreba Bandićem, ministrom zdravstva Berošem, te predstavnicima kriznog stožera civile zaštite kako bi javnosti priopćili rezime njihovih zaključaka sa sastanka od malo prije toga. Pozvali su stanovnike Zagreba na mir, razboritost te im preporučili de se drže naputaka kriznog stožera civilne zaštite, MUP-a, Vlade RH i svih drugih pratećih službi i da ne paničare. Ministar Krstičević je izdao naredbu o dizanju hrvatske vojske kako bi njeni pripadnici pomogli stanovnicima Zagreba u ovim izrazito teškim i zahtjevnim trenucima i danima.

Gledajući slike razrušenog Zagreba jedna slika izrazito bode oči a ona je srušeni križ s Katedrale Alojzija Stepinca u Zagrebu. I upravo na današnji dan kada je naše Sveta Katolička i Apostolska crkva u Hrvata počela s primjenom odluke najviših crkvenih vlasti da se Svete Euharistije održavaju tiho bez vjernika, ili sa znatno smanjenim brojem vjernika diljem RH i BiH, što mnogi nisu odobrili, pa čak ni unutar same crkve, dogodili su sejaki potresi u Zagrebu u kojima je oštećen zvonik katedrale Alojzija Stepinca u Zagrebu koji sada bez njegovog križa djeluje jako ranjeno. Kao da je toj katedrali netko odsjekao ruku koju treba hitno zašiti na svoje mjesto ukoliko je želimo spasiti. U vrijeme kada corona virus hara svijetom pa i RH, te u Zagrebu, odnoseći brojne žrtve, te nanoseći ljudima nesagledive štete u gospodarskom te svekolikom drugom smislu, događaju se potresi koji ih iz toplih postelja tjeraju vani na hladnoću, na cestu. Imajući u vidu kako su nadležne državne službe RH ovih dana ustrajno pozivale, molile, prijetile stanovnicima da ostanu doma,gdje je HRT ili Pjong-Jang TV puštala titl na ekranu BUDITE DOMA sada te iste stanovnike pozivaju da iziđu vani na otvoreno čime te dvije krajnosti potpuno kontradiktorne jedna od druge pred te iste ljude postavljaju niz pitanja na koje je teško odgovoriti.

Što je starije u svemu tome? Je li stariji strah od corona virusa gdje se zabranjuje izlazak i bliski kontakti s ljudima ili je pak stariji ovaj strah od potresa koji direktno, odmah sada može u smrt odvući veliki broj ljudi. Kompromisno rješenje bi se moglo pronaći u tome da stanovnici iziđu van stanova i kuća ali da drže dovoljan razmak jedni od drugih sa zaštitnim maskama i rukavicama, toplo odjeveni jer je vani poprilično hladno danas, dok opasnost od potresa ne mine barem u mjeri koja ne prijeti izravno ljudima, premda se nikada ne zna kada će drmnuti još neki jači potres. Svi su na nogama kako bi se iznašla rješenja za trudnice, starije i teško bolesne, nemoćne ljude u ovim teškim trenucima. Odista slike iz Zagreba ne ulijevaju povjerenje ljudima tog grada pa i svima nama. Ovo vrijeme je smiksalo mnoge nevolje koje pogađaju ljude. U nekim prijašnjim tekstovima smo naglašavali koji su znaci posljednjih vremena, pri čemu smo posebno naglašavali kako su to : kuga(virusi), strah, neizvjesnost, panika, potištenost i očaj, te potresi. To su prvi znaci posljednjih vremena kako je to davno zapisano u Svetom pismu, o čemu je sam Isus poučavao svoje učenike.

No, od svega je najindikativnija objava koju je BDM ,Gospa dala vidjelici Mirjani Dragičević Soldo dana 18.03.2020.godine u krugu njene obitelji kako joj se više neće objavljivati svakog drugog u mjesecu kod Plavog križa u Međugorju već će joj se objavljivati na njen rođendan, 18.03. dok je god živa. A upravo je njoj Mirjani Gospa dala na čuvanje 10 Međugorskih tajni koje će biti objavljene po fra Petru Ljubičiću kojeg je vidjelica Mirjana odredila za objavu tih tajni, a koje tajne će donijeti neviđene promjene u svijetu, a nakon kojih više neće biti nikakvih ukazanja na zemlji. Prve dvije tajne će biti prethodne opomene, posebni znaci diljem svijeta i upozorenja koja će najavljivati događaje, što će dramatično utjecati na svjetsku povijest. Potvrditi će svijetu da se Gospa ukazala u Međugorju i da su vidioci govorili istinu. Između prve i druge tajne je kratko vrijeme a potom se ostvaruje treća tajna kojom će se na Brdu ukazanja u Međugorju pojaviti veliki, opipljivi, tajan i neuništivi znak koji nije ljudska ruka mogla načiniti i gdje nitko više nakon tog znak neće sumnjati u istinitost Gospinih ukazanja i vidioca od dana prvog ukazanja 24.06.1981.godine do dana objave tajni.

Što se konačno događa u Zagrebu, svijetu i među ljudima? Da li su događanja oko corona virusa i ovi zagrebački potresi prethodne opomene, posebni znaci diljem svijeta i upozorenja koja će donijeti neviđene promjene u svijetu? Da li se primaklo vrijeme objave Međugorskih tajni u kojima će biti naznačeno sve? Čijom objavom će se temeljito izmijeniti slika svijeta i svjetska povijest? Da li se svijet konačno primakao svom kraju? Na to pitanje nitko ne zna odgovor pa čak ni sam Sin Božji. Ta davno je zapisano: “A o onom danu nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni sin, nego Otac.“ Mt 24,36.

Ipak ovih dana imamo o čemu razmišljati. Da li su odista nastupila posljednja vremena imajući u vidu kako je fra Petar Ljubičić rođ.1946.godine, što znači kako ima 74 godine, a upravo je on određen za objavu 10 Međugorskih tajni nakon kojih ništa više neće biti isto kao prije i nakon kojih objava će se dramatično promijeniti svjetska povijest. Mnogi u ta tzv. “naklapanja ili tlapnje“ vezano za Međugorje, vidioce, fra Petra Ljubičića,“ ne vjeruju pa se čak s njima i izruguju, već sa svog racionalnog (koji je upitan u dosta navrata) i empirijskog aspekta ova događanja promatraju kao čiste slučajeve koji se događaju i mogu se dogoditi bilo kome bilo kada.

Slučajeve corone virusa čija pandemija pogađa ljude ovakvim intenzitetom jednom u 100 godina, dok se potresi ovakve jačine događaju jednom u 140 godina. Što je slijedeće? Koji su to slijedeći tzv. “slučajevi“ koji mogu pogoditi ljude jednom u 100 ili 140 godina? Ili su to pak sve opomene ljudima kako bi promijenili korjenito svoje živote u kojima nema mjesta legaliziranju abortusa kao najgoreg oblika živa a nerođena djeteta (čovjeka), istospolnih zajednica, usvajanja djece u te zajednice, legaliziranja eutanazije, nikakvih opojnih droga bilo one lakše ili teže,nema uvođenja trećeg roda u društvo jer postoje samo muški i ženski rod. Nema rastava brakova osim u slučajevima kako to propisuje Sveto pismo i kanonski zakon. Nema tetošenja dolaska islamskih migranata u bijelu i Kršćansku Europu kako bi je porobili. Nema građana i građanki u RH već Hrvata i Hrvatica Katolika, te pripadnika drugih nacionalnih manjina kako to propisuje Ustav RH. Nema obezvrjeđivanja vrednota Katoličke i Apostolske crkve u Hrvata ni Domovinskog rata. Nema zaborava od masovnih i svirepih ubojstava 500 000 nevinih Hrvata nakon završetka II svjetskog rata već se trebaju osuditi i procesuirati svi nalogodavci i izvršitelji tih svirepih ubojstava premda je najveći broj njih otišao milosrdnom nebeskom Ocu na suočenje. Nema odustajanja od legaliziranja lustracije u hrvatskom narodu jer bez nje nema vječnog mira i dok se taj zakon ne donese rađati će sve veće zlo među hrvatskim pukom.

Sada se postavlja pitanje kakve veze ima Zagreb pogođen s potresima i corona virusom sa svim ovim navedenim? Ta nije li Zagreb glavni grad svih Hrvata diljem svijeta? Ta nije li u Zagrebu sjedište Sabora RH kao najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvata, a i Vlade kao najvišegizvršnog organa? Ta nije li Predsjednik RH predsjednik svih Hrvata diljem svijeta, premda ovaj sadašnji ne može biti predsjednik ni u svojoj kući a kamoli svim Hrvatima? Ta nije li Sabor RH donio sve protubožje i protuprirodne zakone koji dolaze na naplatu upravo ovih dana? Ta nije li upravo u Zagrebu održana prva tzv. “gayparada ponosa“ u RH na kojoj sljedbenici sotone igraju svoje kolo izrugujući se Bogu, svim Hrvatima, Katolicima kojih je 83% a sve pod zaštitom policije i predstavnika mainstream medija, i silnih nevladinih udruga koje su financirane prljavim i krvavim Soroševim novcima? Ta nije li Zagreb prvi počeo prenositi Svete Euharistije bez vjernika što je slomilo srce mnogim duhovnim pastirima i vjernome Katoličkom puku?

Sve su to uzročno-posljedične sveze Zagreba s navedenim događanjima. Pri tome je uvijek važno napomenuti kako Bog nikada ljude ne kažnjava. Oni kažnjavaju sami sebe. Ali Bog ima ekskluzivno pravo slati ljudima opomene koje pogađaju mnoge.Opomene koje dosta puta pogađaju sve bez iznimki, upravo kako je to već zapisano u Svetom pismu, prigodom izlaska Izraelaca iz Egipta. Svi oni koji su se izrugivali s Bogom i njegovim opomenama bili su pogođeni svim nedaćama ovog svijeta, a oni koji su ostali ustrajni u vjeri Bog je nagradio vječnom ljubavlju i nagradom. Mnogi Izraelci premda su grješni nakon 40 godina lutanja Egipatski pustinjama došli su u svoju obećanu zemlju. Ali tek nakon 40 godina koji period se prema vjerovanju smatra kao period u kojemu jedan cijeli naraštaj mine. No, bez obzira na Božje opomene, On svoje vjerne ovčice uvijek i zauvijek ljubi. Ta zapisano je također: “Bit će velikih potresa zemlje na različitim mjestima,kuge i gladi,užasavajućih događaja dolazećih s neba i velikih znakova. Ali ni jedna vlas s vaše glave neće biti izgubljena…“

Međugorje i njegovi plodovi traju već 39 godina, pri čemu su oni koji su vjerovali u Međugorje i međugorske vidioce, te plodove Međugorja koji su svakim danom sve brojniji i opipljiviji trpjeli uvrede, laži, ugnjetavanja, batinjanja, zatvor, i sada su dočekali ove dane na kraju svog puta da svoju obećanu zemlju ugledaju i u nju uđu kako bi okusili plodove Božje ljubavi koja je bezgranična. Koja nikada nije bezlična ni dvolična jer je vječna.I svi koji u tu ljubav povjeruju pa taman bili pogođeni bilo kakvom opasnošću, virusima, potresima, nevoljama i pogibelji svake vrste nemaju se pravo čega bojati. A ovaj put na koji smo svi zajedno krenuli 24.06.1981.godine u Međugorju primiče se svom kraju. Neka nam je radost sve veća jer koračamo prema svom cilju. Cilju na kojemu nije važno jesmo li doma ili smo vani.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI