fbpx

Bugarska pobjednička stranka će predložiti koalicijski sporazum

Autor: Fena

Stranka koja je pobijedila na izborima ‘Nastavi promjene’ predložit će koalicijski sporazum koji će obuhvatiti sva pitanja koja su važna za Bugarsku, rekao je dopredsjednik Kiril Petkov u intervjuu Nove TV u utorak.

Petkov je rekao da je nakon izbora kratko razgovarao s liderom Bugarske socijalističke partije Kornelijom Ninovim, dopredsjednikom Demokratske Bugarske Hristom Ivanovim i liderom stranke ‘Postoji takav narod’ Slavijem Trifonovim, prenosi BTA.

On je istaknuo da ‘Nastavi promjene’ želi nadstranački pristup pregovorima za formiranje vlade i radnih grupa stručnjaka.

“Bugarskoj je potrebna koalicija. Imamo toliko kriza za rješavanje i nitko ne može sebi priuštiti nove izbore”, rekao je Petkov.

On je dodao da je prisutan optimizam u činjenici da postoji velika većina ljudi koji žele promjene i da je ta većina stabilna. Petkov je rekao da vidi mnogo zajedničkih politika sa Demokratskom Bugarskom i Postoji takav narod.

Iako su u koalicijskim razgovorima naveli da neće postavljati uvjete za ministarska mjesta, stranka ‘Nastavi promjene’ je ranije priopćila da želi ponuditi svoja dva dopredsjednika za premijera i ministra financija.

Petkov je rekao da postoje dvije velike promjene oko kojih će se tražiti konsenzus: smjena glavnog tužitelja i promjene u komisiji za borbu protiv korupcije. Rekao je da ako se te stvari ne urade nema smisla biti u vlasti.

Upitan o stavu njegove stranke o Sjevernoj Makedoniji, Petkov je rekao da će formirati najbolje timove stručnjaka u svim oblastima. Najgori scenarij će biti ako se to pitanje iskoristi u političke svrhe.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI