fbpx
Davor Pongracic/Cropix

Bušić: Komšićev izbor nije izbor volje Hrvatskog naroda i visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt bi mogao anulirati to

Autor: dnevno.ba

Prema trenutačnim rezultatima jučer održanih izbora u BiH i prebrojanim glasovima u manjim sredinama u kojima uglavnom žive Hrvati, Borjana Krišto ima prednost od 7.000 glasova u odnosu na Željka Komšića. Još se čekaju rezultati glasovanja u većim sredinama, izjavio je Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

– Još ćemo sačekati prave rezultate koji bi potvrdili stvarno stanje. Dakako da bi Hrvati željeli da to bude izbor legitimne hrvatske političke volje, no čini mi se da su sinoć i u HDZ-u i u Demokratskoj fronti potvrdili da je Komšić novi član Predsjedništva, dakle četvrti puta nametnut Hrvatima u BiH, dodao je Krešić.

Na pitanje jesu li Hrvati nezadovoljni, Krešić je rekao da jesu jer kada vam 4 puta lopov uđe u kuću i kaže da je to u redu i po demokratskim uzusima, naravno da se ne osjećate dobro i ugodno.

– Što se tiče predsjedništva BiH, to je kompletna nepravda. Mi gospodina Komšića nazivamo Sejdom Bajramovićem. To je čovjek koji je u periodu Miloševićeve ere bio ubačen u vlast kako bi supstituirao prave predstavnike kosovskih Albanaca kako bi se uvelo izvanredno stanje, rekao je i dodao kako je Komšić izvor problema.

Smatra kako će on i dalje u dobroj mjeri narušavati odnose Hrvata i Bošnjaka.

– S obzirom na pobjedu nove političke opcije, u prvom redu unutar SDP-a, jako ohrabruje izjava Denisa Bećirovića koji je pozvao na smirivanje situacije i ujedinjenje u cijeloj BiH. Popravljanje odnosa sa susjedstvom daje nadu da bismo doista mogli evoluirati u pozitivnom smislu.

Zdravka Bušić, predsjednica saborskog Odbora za Hrvate izvan RH, smatra kako je Borjana Krišto pobijedila što se tiče hrvatskog člana predsjedništva, zato što je nju podržao Hrvatski narodni sabor u kojem ima 14 stranaka.

– Komšićev izbor nije izbor volje Hrvatskog naroda i visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt bi mogao anulirati to, rekla je.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI