fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ĆAO VASO: Plenković će Brkiću predložiti da sam podnese ostavku!

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Afera SMS ne prestaje puniti medijske stupce i naslovnice političkog tjednika Nacional u čijem se posljednjem broju opetovano proziva, drugi čovjek HDZ-a, Milijan Brkić. Naime, prema navodima spomenutog tjednika, istražitelji koji se bave ovim slučajem došli su do mobitela kojega nekadašnji policijski informatičar Franjo Varga nije uspio uništiti, kada je svojedobno eliminirao dokaze o ovoj neugodnoj priči.

Podatci s tog telefona, otkrili su izravnu komunikaciju između Varge i Brkića, a to je potvrda da drugi čovjek vladajuće stranke nije govorio istinu te ga sada njegovi kadrovi iz Vlade, ministri Tolušić i Horvat nastoje spasiti posljednjim snagama. Usprkos tim naporima da ga spase, mobitel kojega posjeduju inspektori Brkića dovodi u nezavidnu situaciju, jer kako stoji u navedenom tjedniku on i Varga tijekom dužeg perioda intenzivno su komunicirali, a vrlo konkretni tragovi nađeni su baš u mobilnom uređaju kojime se Varga služio.

Priča je to koja ne treba odbaciti niti u političkom smislu, jer premda se ministri bore za Brkićev opstanak, pitanje je kakav stav o tome ima premijer Andrej Plenković koji sa svojim zamjenikom nikada nije bio u pretjerano kvalitetnim odnosima. Jedna od glasina koje se mogu čuti iz izvora bliskih premijeru jest i ta da će Brkiću predložiti da se sam povuče iz stranke i politike. No, kako tvrde izvori bliski Milijanu Brkiću, to je scenarij na kojega on nema namjeru pristati.

Brkić je, tvrde naši sugovornici koji su mu bliski, ratničkoga duha i svakako se neće olako predati. No, i oni koji su bliski Brkiću svjesni su kako je ova afera, koja se ne prestaje potencirati u javnom prostoru, uvelike utjecala na Brkića kojemu je time uzdrman utjecaj u stranci, i on sam toga je i više nego svjestan pa sve rijeđe sudjeluje na stranačkim sastancima, izbjegava čak i stranačka druženja. Na božićnom domjenku stranke, pojavio se tek protokolarno i brzo nestao, a s premijerom Plenkovićem veoma rijetko komunicira.

Brkić se na svoju ruku odmiče od stranke, ali to nije dugoročan već samo privremeni odmak. Jedna od njegovih odlika je, tvrde oni koji ga poznaju, strpljivost pa tako i sada iz prikrajka čeka neka nova vremena, u kojima bi i interes za aferu SMS trebao splasnuti.

Pitanje svih pitanja jest može li se Brkić iz priče koja se razvila oko njega izvući, a to bi se moglo znati kroz par tjedana za kada je najavljeno okončanje istrage u aferi SMS.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});