fbpx

Čavara obrazložio je razloge mogućeg preseljenja Ureda predsjednika FBiH

Autor: Fena

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara obrazložio je razloge mogućeg preseljenja Ureda predsjednika FBiH u bivšu zgradu američkog veleposlanstva u BiH, navodeći kako institucije Federacije ne trebaju plaćati zakup za korištenje prostorija već da trebaju koristiti one koje su u vlasništvu Federacije ili državnih institucija.

– Apsurdno je da većina institucija FBiH, počevši od Vlade FBiH, plaća zakupninu ili određenim političkim strankama ili privatnicima, čime gubimo ogromne količine novca. Prošli, platformaški, sastav Vlade FBiH sklopio je ugovor sa Privrednom bankom Sarajevo za prostorije u kojima bi bili smješteni Uredi predsjednika i dopredsjednika FBiH i pravobraniteljstva FBiH za 2 milijuna i 600 tisuća KM.

Smatram da FBiH nema tih novaca, i iz tog razloga sam tražio od Vlade FBiH da nađu prostor u koji može biti smješten Ured predsjednika FBiH bez plaćanja zakupnine. Za mnogo manje količine novca, bivšu zgradu američkog veleposlanstva možemo prilagoditi svrsi smještaja Ureda, zgradu koja godinama stoji prazna i neiskorištena – istaknuo je Čavara.

Naveo je kako Federacija posjeduje zgrade te da tu treba tražiti rješenje, a ne “zadovoljavati interese privatnika ili pojedinih političkih stranaka i plaćati ogromne zakupnine”.

– Ako plaćate zakup od 2 milijuna i 600 tisuća KM, odnosno 18 KM po kvadratu, umjesto da ulažete u vlastitu imovinu, to je apsurd –  kazao je predsjednik Čavara, navodi se u priopćenju iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI