fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČAVIĆ “Banka Srpske” nije Dodikovo vlasništvo pa da je on prodaje

Autor: Fena

BANJA LUKA - Poslanik Narodnog demokratskog saveza (NDP) Dragan Čavić tvrdi da "Banka Srpske“ nije ničija "privatna prćija“ te da postoji zakon po kojoj se može privatizirati banka.

Čavić je na tvrdnju predsjednika RS-a Milorada Dodika da će jedan zapadni partner dokapitalizirati s 300 milijuna eura “Banku Srpske“, što će pomoći RS-u da servisira svoje obaveze i smanji ovisnost od MMF-a, rekao da se radi o “još jednoj spekulaciji režimskih moćnika i uvijek se kao glavni prodavač pojavljuje predsjednik RS-a, koji s tim nema nikakve veze“.

-Ko je on da prodaje državni kapital? Je li to njegovo – upitao je Čavić.

“Banka Srpske“ je i pored preuzimanja od RS-a negativno poslovala i ima, tvrdi, dubiozu od oko 100 milijuna KM.

-To je banka na rubu izdisaja i koja treba da propadne – rekao je Čavić i naveo da je “Banka Srpske“ dokapitalizirati ranije od RS-a s 35 milijuna KM preuzimanjem od litvanskih vlasnika.

Čavić je podsjetio da je “Banka Srpske“ ustvari ranije propala Balkan investicija banka, koja je “propala zbog krađe i lopovluka“ i u kojoj je pokrenuta istraga prije dvije godine, a do danas nema efekata.

Umjesto da se danas da odgovor ko je kriv za takvo stanje, uslijedile su, kaže, najave o prodaji te banke, ali to mora biti u skladu sa zakonom.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});