fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ĆELA-MIJO-NEVEN-LJUBO-ŽELJANA: Ko se sve, nije posro po Mostaru…?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Znate li što su gore naslovljeni, dakako, da nisu jedini stožerni mikrobi, uradili Hrvatima - građanima Mostara? Od stolni grad Hrvata, premješten je na šamlicu s dvije noge! Ne mogu, ni sami sa sebe sprati političko blato, s kojim su se razbacivali po stolnom gradu! Stranački i uredi gradske i županijske administracije, vrve političkim kurvama i zavodnicima, koji ljubakaju s „onom stranom“! Grad su zaogrnuli očajem, a očaj zahtjeva mjere i akciju očajnika! Grad su zatrovali primitivnim opsjenama o nacionalnom ushićenju, kao jedinim vrijednosnim stavom, koji mora biti kolektivno prihvaćen! Na obe strane, jedinstvenog, uredskog stola, na oba brda, na obe obale, na obe strane... Svaka noć ima kraj, svi Mostarci se moraju probuditi!

Gledajući nekoliko političkih godina unazad, dalje u tekstu, pokušati ću pružiti prikaz kako stvari zaista izgledaju. Dakako, znajući da je moje mišljenje manjinsko, što nužno ne znači, i da se ne drži činjeničnog stanja. Uz dužno poštovanje Vas koji imate drugačiji, ako uopće imate bilo kakav, stav na sveukupno stanje: Mostarom vladaju grabežljive političke spodobe, koje se iživljavaju na osiromašenim-ostavljenim-obezglavljenim građanima i Hrvatima! Živim im se mesom najedaju! Identitet, što nacionalni, što urbani, su im rasčetvorili! Stožerni mikrobi, iscrpili su im sva sredstva za normalan život! Građanin, no ni Hrvat, nema nikakvu priliku, bar za malo pozornosti, kako za svoje svakodnevne tako i životne probleme, a sve od razarajuće unčikovitosti stožernika! Ne uspijevaju se ni u mišju rupu skloniti, jer napaljeni stožernici bi ih i rektalno razorili, izvrćući svoje septume, dijareziraju plitko izmet po građanima i Hrvatima, zakopavajući ih u septičku i toksične jame, s kojima su napunili grad! Računajući na neunčikovitost Ljubinih kolektora!

Neskriven je priljev u Mostar, jadnih malih naciopolitičkih narcisa, koji su šljegli: s oba brda, s obe strane, iz svih stranaka i partija, koji svoje, najprije sexualne, pa materijalne, onda sve odreda, i, ne baš sitne interese, stavljaju iznad javnih-građanskih i hrvatskih! Njihovo djelovanje za cilj ima, ostaviti na nogama samo one građane i Hrvate, koji budu podanički cvilili! Namjera im je i dalje nastaviti huškati: jedne na druge, one s jedne, na one s druge obale, one s istoka, na one s zapada, one iz džamija, na one iz crkava, muslimane na katolike, raseljene u svom gradu, na one doseljene, Red Army na Ultrase, vojnike na bojovnike, amputirce na invalide, penzionere na umirovljenike, komšije na susjede, Bošnje na Hrvate, a sve zarad političkog akšam hajrullah – između stožernih kuronja i obrezanih dilbera! Ne bi prestajali lažima-licemjerstvom, trovati naraštaje građana i Hrvata Mostara!

Gospođe, Gospodo, građani i Hrvati, samo iznosim ono što je već odavno izvan trača i što je postalo svakodnevnicom! Mostarom, po sokacima, u javnosti, uvijek se njegovala šutnja, a danas imamo i prljavi dogovor između stožernih kuronja s obrezanim dilberima o zavjeri šutnje! Imali itko želju, da ta sva ta muda, skupi, pa u nutribulit, te ih smrvi u smooty…

Ja kao dobri mamin i katolički dečko, pijem samo ekološki čisto i liderski provjereno! Šonjasti stožernici usadili su građanima i Hrvatima Mostara strah! Preplavili su Mostar strahom od domoljuba, djelujući poput ratkapa zavezanih za noge lidera, i dok se on uspinje, na sva zvona zvone: optužnice za bojovnike, nestaju radna mjesta, propadaju tvrtke, karcinom se šiti zdravstvom, prosvjetiteljstvo demografski umire! Osiromašene građane i Hrvate Mostara, politika iskorištava na najgori mogući način! ZNA SE, kako od nečega moraju preživjeti! Naime, ista takva pravila, mafija koristi za svoje djelovanje! Stoga, i jedni i drugi, su u stalnoj potrazi da nekoga unište! Ta je vrlina, vrijednost za sebe!

Kad bi građani Mostara, svih: nacija-konfesija-fela-sa svih strana i obala, prihvatili izazov da mogu zajedno više, ne ideološki, nego kao društvo, kao urbana zajednica, da mogu puno više! Postoji međuovisnost unutar okvira i sadržaja grada Mostara. Ako ih ne uspijemo spojiti, na urbanoj razini-građanske uljudnosti, na učinkovitosti uređenog sutava koji je servis građanima… Alaha i HercegBosne mi, ništa od grada! A ono…Stolni se premješta na šamlicu sa dvi noge! Imati ćemo nastavak nacionalne tjeskobe i političke napetosti, uzrokovane, ne samo od onih iz naslova! Iz napuhanih muda s punom erekcijom, pridružuju im se današnje stožerne kuronje, skupa s obrezanim dilberima, zajednički-jedinstveni, nastavljaju s neskrivenim prezirom, politiku brisanja svega mostarskog! Duša im skupa divaniti na šamlicama, više vole Bošnjino govno od građanina Hrvata!

Epilog-Stolni Grad Tragedije, nikako se ne uspjeva izdignuti iz rana građanskog rata! Svi pokušaji, kako bi se ipak usvojile europske demokratske vrijednosti, odmah se pogaze od strane stožernih mudonja i obrezanih dilbera-njihovih brata! Mostar treba novo političko vodstvo i skretanje, koje bi mu dalo novi pravac razvoja za budućnost!

Naime, zašto to govorim, iz jednostavnog razloga: u Mostaru za koji je pakao raj, u kojem liderovi podanici građane i Hrvate pripremaju za ono minimalno: zraka, vode, kruha, vatre tek da se ogriju, plaće ako je isplate… A u belom svetu, tako je puno mogućnosti, puno raznih platformi je eksplodiralo od ponuda i prilika, koje se na njima nude, u transu su društvene mreže, a građani i Hrvati Mostara u kurcu, rektalno i mentalno su umrtvljeni… Nisu li? Sudbina grada Mostara zavisi od nekih budućih izbora? Svaka noć ima kraj, svi Mostarci se moraju probuditi, udariti šakom po stolu, zakucati birokratske mikrobe!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});