fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČERUPANJA NA TERENU VEĆ POČELA! Dva HDZ-ovca zaratila zbog debakla na izborima

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Prvi, konkretni problemi na terenu nakon poraza predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, u HDZ-u se već naziru. Naime, njen debakl manifestirao se na istarski HDZ, gdje je situacija među članstvom ionako izvjesno vrijeme nestabilna. Posebnu pozornost privukao je njen debakl u Sv. Petru u Šumi, koji se smatra svojevrsnom istarskom utvrdom vladajuće članke.

Taj debakl dodatno je poljuljao nesređene odnose između načelnika općine Marija Bartulića i Jurice Šiljega, predsjednika istarskog ogranka HDZ-a. Naime, nakon što su objavljeni rezultati izbora Šiljeg je poručio da bi se novinari za komentar izbornih rezultata u ovoj općini trebali obratiti načelniku Bartuliću, koji je pak uzvratio da se zna tko vodi istarski HDZ te da jeodgovornost na njima.

“Rezultat je četiri posto slabiji nego što je to bilo za prošle predsjedničke izbore, kada je Kolinda Grabar-Kitarović u Svetom Petru u Šumi također dobila manji broj glasova nego Ivo Josipović. Svetom Petru stranačke liste uvijek ostvaruju oko 40 posto glasova. Tu govorim o parlamentarnim i lokalnim izborima. A kada sam ja kandidat za načelnika, ta lista pobjeđuje uvjerljivo sa 65 posto glasova. Znači da su ljudi to prepoznali. Kada govorimo o porazu Grabar-Kitarović u našoj općini, jedino mogu reći da se cjelokupna situacija s razine države prelila i na nas, a drugo ne bih komentirao”, rekao je Bratulić za Jutarnji. Inače, dotični je u HDZ-u od 1993. godine, a svojedobno je u Istri osnovao i Mladež HDZ-a.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});