fbpx

Cikotić formirao pa rasformirao radnu skupinu za izradu zakona o državnoj policiji; Državni policajci najavljuju nove prosvjede

Autor:

Selmo Cikotić ovu radnu skupinu je formirao u studenom prošle godine i u nju imenovao predstavnike Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Saveza sindikata policijskih tijela BiH, Agencije za policijsku potporu te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

I dok državni policajci mjesecima traže da im se uskladi osnovica za plaću, najavljujući nove prosvjede, ovoga puta ispred Predsjedništva BiH, Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, formirao je pa rasformirao radnu skupinu za izradu nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Zanimljivo je da je Cikotić ovu radnu skupinu formirao u studenom prošle godine i u nju imenovao predstavnike Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Saveza sindikata policijskih tijela BiH, Agencije za policijsku potporu te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kao razlog za odluku da rasformira radnu skupinu, koja je imala zadatak izraditi nacrt ovog zakona, Cikotić je naveo da „cijeneći da je došlo do zastoja u radu“, skupini prestaje mandat.

No, prema informacijama Avaza, ova radna skupina se sastala samo jednom, a članovi, većinom diplomirani pravnici, ocijenili su da je rješenje kojim su imenovani nepotpuno jer nije precizirano što im je posao, o čemu su obavijestili i Cikotića.

Ali, umjesto pojašnjenja, Cikotić je radnu skupinu rasformirao.

Za to vrijeme državni policajci, koji traže da se osnovica vrati jer rade za siću, najavljuju nove prosvjede.

Autor:

ZADNJE VIJESTI