fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čović, Ivanić, Bevanda i Šarović podijelili 29.500 KM sredstava iz tekuće rezerve

Autor: Klix.ba

SARAJEVO - Odlukama članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Mladena Ivanića, ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevande i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, iz sredstava tekuće rezerve dodijeljeno je 29.500 KM raznim subjektima, pokazuju najnovije odluke objavljene u Službenom glasniku BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sredstva u iznosu od 1.000 KM dodijelio je Udruženju maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske zajednice Herceg-Bosne u svrhu jednokratne financijske podrške za obilježavanje 10. godišnjice svog osnivanja.

Ukupno 2.000 KM dodijelio je Udruženju za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama “Sunce” s Pala u svrhu jednokratne financijske podrške za realizaciju projekta “Osobe s invaliditetom – lideri u proizvodnji meda”.

Nešto više, točnije 3.000 KM dao je Udruženju hrvatskih stradalnika “Grabovica ’93” Mostar u svrhu jednokratne financijske podrške za sufinanciranje obilježavanja 25. godišnjice stradanja Hrvata naselja Grabovica, općina Mostar, koja će se održati 9. rujna  2018. godine u Grabovici.

Udruženje obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, podružnica Kupres, od Bevande je dobila čak 5.000 KM u svrhu jednokratne finanscjske podrške za dovršetak izgradnje spomen-obilježja pod nazivom “Zahvalnost” poginulim i nestalim hrvatskim braniocima Kupresa, u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dodijelio je sredstva u iznosu od 500 KM Udruženju Jadovno Banja Luka kao podršku i pomoć za realizaciju programskih aktivnosti.

“Odobravaju se sredstva za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, u iznosu od 2.000 KM, Udruženju građana Budi drugačiji iz Banje Luke kao podrška i pomoć za realizaciju programskih projekata”, piše u odluci koju potpisuje Ivanić.

Crveni krst RS-a, općinska organizacija Pale, dobio je 500 KM iz sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve i to kao podršku i pomoć za liječenje Nemanje Kovača s Pala.

Ukupno 500 KM dodijelio je i Republičkoj organizaciji boraca i civila s posttraumatskim stresnim poremećajem “Jedinstvo” Banja Luka kao podršku i pomoć za realizaciju planiranih aktivnosti.

Tekućom rezervom, točnije iznosom od 1.000 KM, potpomognuta je i Srpska pravoslavna crkva u općini Velika Rujiška. Ova sredstva data su kao podrška i pomoć za sanaciju pristupnog puta.

Ivanić je odobrio da se sredstva za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve u iznosu od 1.000 KM uplate Planinarskom ekološkom sportskom društvu “Runolist 05” iz Trnova kao podršku i pomoć za realizaciju programskih projekata.

Isto toliko, odnosno 1.000 KM, dao je i Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Rastimo zajedno” Gacko kao podršku i pomoć za realizaciju programskih projekata.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda iznosom od 500 KM pomogao je Udruženje slijepih i slabovidih Pale. U odluci je navedeno da je novac dodijeljen kao podrška i pomoć za realizaciju programskih projekata.

Dvije odluke o korištenju sredstava tekuće rezerve donio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović. On je sredstva u iznosu od 500 KM dodijelio Mačevalačkom klubu Romanija kao jednokratnu financijsku podršku u svrhu pomoći pri realizaciji organizacije Drugih mačevalačkih susreta.

“Odobravaju se sredstva za intervetno korištenje tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu u iznosu od 1.000 KM Kovač Nataši, samohranoj majci, u svrhu jednokratne finansijske podrške”, piše u odluci koju potpisuje Šarović.

Sredstva iz tekuće rezerve u posljednje vrijeme dodjeljivao je i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, koji je dodijelio 5.000 KM Mariji i Dominiku Begiću iz općine Posušje kao pomoć za porodicu sa desetero djece.

Isto toliko, dakle 5.000 KM, dodijelio je i Jasminki i Franji Begiću iz općine Posušje kao pomoć za porodicu sa desetero djece.

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});