fbpx

Čović: O brojnim nepravilnostima u radu nezakonito imenovanog SIP-a odlučivat će nadležne institucije

Autor:

Izborni proces prošao je bez većih problema, ali ostaje puno nepoznanica pri zbrajanju rezultata kao i implementaciji istih, gdje su i kandidat za načelnika kao i lista za Općinsko vijeće ostali bez značajnog broja dopisnih glasova.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u radnom posjetu OO HDZ-a BiH Uskoplje. Predsjednik općinske organizacije HDZ-a BiH Uskoplje Dražen Matišić s užim predsjedništvom  upoznao ga je s trenutnom političkom situacijom u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, te se posebno razgovaralo o rezultatima proteklih lokalnih izbora u BiH, prenosi HMS.

Matišić, inače zajednički kandidat stranaka HNS-a za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje, istaknuo je kako su sve hrvatske stranke i ovoga puta nastupile zajedno, kako izborom jednog kandidata za načelnika tako i jedinstvenom listom za Općinsko vijeće. Ostvaren je zapažen rezultat, unatoč prljavoj kampanji, izborni proces prošao je bez većih problema, ali ostaje puno nepoznanica pri zbrajanju rezultata kao i implementaciji istih, gdje su i kandidat za načelnika kao i lista za Općinsko vijeće ostali bez značajnog broja dopisnih glasova.

Istaknuta je posebna zahvala svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos kampanji, kao i ostvarenom rezultatu. Svi imamo jedan zajednički cilj, bolji život svih naših sugrađana, za koji nastavljamo raditi, istaknuto je na sastanku.

Prilikom sastanka, razgovarano je o drugim temama koje se trenutno vežu za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje, počevši od razvojnih projekata, infrastrukture, obrazovanja, funkcioniranja javnih poduzeća s naglaskom na potporu viših razina vlasti pri realizaciji svih projekata.

Čović uz čestitku za ostvareni rezultat, istaknuo je kako su se pojavile brojne nepravilnosti u radu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, koje je i imenovano mimo svih zakonskih procedura. Na osnovu donešenih odluka mora se nastaviti raditi, a o radu SIP-a će se odlučivati kroz nadležne institucije, naglašeno je.

Pohvalio je rad OO HDZ-a BiH Uskoplje te pokazao spremnost na rješavanje iznesenih problema. Također, na sastanku su precizirane i dogovorene daljnje aktivnosti, a Čović je obećao punu podršku razvojnim programima i projektima i uključivanje viših razina vlasti u realizaciju istih.

Autor:

ZADNJE VIJESTI