fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČOVIĆ: Razgovarao sam s Radončićem, ovaj tjedan ću s Izetbegovićem

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je da se za vikend susreo s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem s kojim je razgovarao o uspostavi vlasti na državnoj razini i na razini entiteta Federacija BiH.

Čović je nakon sjednice HDZ-a rekao da je HDZ o formiranju vlasti razgovarao više tiho nego glasno s bošnjačkim narodom, piše Klix.ba.  Kako kaže, za srpski narod očito je tko su legitimni politički predstavnici. Istaknuo je da za njega ne postoje koalicije već partnerstva kako na razini države BiH isto tako i na razini FBiH i županija.

Kako kaže, izborni rezultat će se implementirati ondje gdje se mogu implemntirati posebno podvlačeći da postoji problem s izborom domova naroda gdje je trenutno nemoguće izvršiti implementaciju.

“Mi smo s SNSD-om završili razgovore. I dalje ostajemo u kontaktu. Obavio sam razgovore s nekim kolegama iz FBiH, ali bez medija. Za razinu županija, to će pregovarati županijske razine”, rekao je Čović.  Što se tiče BiH i FBiH, Čović je kazao da HDZ BiH zna tko će biti u Kolegiju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i da je već poznato tko će iz SNSD-a biti na tom mjestu. Jedino se ne zna tko će biti predstavnici bošnjačkog naroda.

“Moguće je da novo Vijeće ministara BiH dobijemo do nove godine. Neće se puno kasniti. Ja jedino vidim probleme u uspostavi domova naroda”, kazao je Čović.

Istaknuo je da su sve stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti i da HDZ neće nikoga izričito odbijati. Kako kaže, važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi.

“U subotu sam se sreo sa Fahrudinom Radončićem u restoranu. Bio je sastanaka. Vi znate kako su napravljene grupacije gore, ja ne bih o tome raspravljao. Onaj tko želi ubrzani europski put i MAP, za mene može biti partner”, rekao je Čović.

Nije želio iznijeti konkretno što je dogovorio s Radončićem na sastanku o formiranju vlasti ističući da je dogovoreno da se ne izlazi u javnost s tim informacijama.  Kao prioritet naveo je izmjene izbornog zakonodavstva i implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Čović je rekao da njega ne zanima da “uđe u vlast samo da bi se ušlo u vlast”.

Najavio je da će ovaj tjedan razgovarati i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem te da u ovom trenutku nema nikakvih trojnih sastanaka. Sve je pozvao da se vode ustavnim patriotizmom, a da sve ostale oblike patriotizma “nose svojoj kući”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});