fbpx

Čović se “samopozvao” na obilježavanje Dana Grada Vukovara!?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Za Dragana Čovića je odavno poznato da su mu zadnje stvari na svijetu do koje drži, obraz i čast. O grižnji savjesti da i ne govorimo. Sve svoje "vrline" pokazao je u petak na obilježavanju Dana Grada Vukovara. Grada u čijem je razaranju svjesno i "revnosno" po pravilima službe i KOS-a sudjelovao.

U vrijeme najžešćeg razaranja i ubijanja branitelja i civila u Vukovaru, Čović je bio jedan od čelnih ljudi u Vazduhoplovnoj industriji SOKO Mostar u čijim su pogonima servisirani zrakoplovi tadašnje JNA koji su, između ostalih zločina, smrt sijali i po Vukovaru.

Prema informacijama kojima raspolažemo, Čovića uopće nije bilo u službenom protokolu svečanosti u Vukovaru. Onako, kako radi i sve u životu, hinjski se “ukazao” i “prilijepio” uz Plenkovića, Kitarović i lokalne dužnosnike.

Sramotno je da je Draganu Čoviću, koliko je poznato, ovo bio prvi put da je posjetio Vukovar, hrvatsku svetinju i simbol patnje, smrti i stradanja. Sigurni smo da nije došao jer ga za Vukovar i stradanje Hrvata veže bilo što. Još sigurniji smo da se ne radi o grižnji savjesti zbog pripadnosti vojnoj namjenskoj industriji JNA dok je Vukovar krvario i postao europski Dresden.

Čović je, to je potpuno jasno, u Vukovar stigao na fotografiranje i prividnu slogu sa Plenkovićevom strankom u RH. Doznajemo da je i sam Plenković bio nemalo iznenađen kad je vidio Čovića i njegove vjerne pudlice.

U manirima jugoslavenskih obavještajnih službi (“GALEB” o tome zna puno), isti dan na Čovićevoj službenoj partijskoj stranici postavljene su fotografije iz Vukovara koje su, tobože, dokazale da je Čović omiljen u društvu u koje se “ugurao”.

Plenkoviću sigurno nije bilo ugodno kad je vidio Čovića ali njegovo “udaljavanje” bi bio skandal koji bi dokazao da je Premijeru RH (od strane vrlo ozbiljnih diplomata) sugerirano, da Čovića izbjegava u širokom luku. Naravno, predstojeći izbori za Parlament EU bi mogli biti alibi za Čovićevo “ukazivanje” u Vukovaru.

Uopće nije nemoguće da će Čović, nakon što se sazna da je stigao nepozvan, pokušati isposlovati nekakvu pozivnicu. Tko god se drzne sada pokušati napraviti nešto retroaktivno, sam sebe će debelo kompromitirati. A ukoliko su ga privatno pozvali gradonačalnik ili župan, onda neka pojasne braniteljima Vukovara čime je Čović zavrijedio tu čast.

Kako bilo, ovaj Čovićev potez je do sada najveće poniženje koje je beogradski potrčko priuštio Hrvatima ma gdje živjeli. Nemojmo zaboraviti onu staru izreku: “Zločinac se uvijek vraća na mjesto zločina!”

Ni cijeli Dunav ne može saprati ljagu sa Čovića i njegovih pudlica, koji su se uopće i drznuli pojaviti u gradu koji je bolna rana na duši svakog hrvatskog domoljuba.

Ne znamo je li Čović, kao 09.01.2019.godine kada se osramotio boraveći na proslavi obilježavanja genocidne tvorevine tzv. Republike Srpske, i iz Vukovara produžio put Beograda. Na instrukcije kod onih koji upravljaju njime a preko njega i Hrvatima u BiH. Možemo se samo prisjetiti razaranja hrvatske svetinje, našeg Vukovara. Čović je tada bio na strani JNA i u direktorskoj fotelji u Mostaru se naslađivao i bio ponosan na svako djelovanje JNA zrakoplova, čijim remontom je rukovodio.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI