fbpx

Čović u Bruxellesu: Izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti završene u tijeku ove neizborne godine

Autor: dnevno.ba

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, boravi u Bruxellesu gdje se sastao s brojnim dužnosnicima, poput Miroslava Lajčaka, a koji djeluje kao specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Čović nije propustio priliku da, tijekom sastanka, naglasi da izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti završene u tijeku ove neizborne godine, kao i da je “očuvanje prava predstavljanja konstitutivnih naroda neophodno”, piše N1.

“Što se tiče BiH, napomenuo sam da izmjene Izbornog zakona moraju biti završene 2021. godine, neizborne godine. Osiguravanje i očuvanje prava i predstavljanja konstitutivnih naroda je neophodno, kao i nediskriminacija i jednakost”, napisao je Čović na svom službenom Twitter profilu nakon sastanka sa europskim predstavnikom, Miroslavom Lajčakom.

Podsjećamo, lider HDZ-a BiH trenutno boravi u Bruxellesu, gdje je u ponedjeljak, u sjedištu Europskog parlamenta, razgovarao s nizom sugovornika koje je upoznao sa sadašnjom situacijom u BiH i nastojanjima da se dođe do razgovora oko izbornog zakona.

Između ostalih razgovarao je sa zamjenicom predsjednika Europskog parlamenta Robertom Metsolom, predsjednikom vanjskopolitičkog odbora Davidom McAllisterom i parlamentarnim izvjestiteljem za BiH Paulom Rangelom, ali i Željanom Zovko.

I na ovim sastancima je naglašeno kako je zastupljenost konstitutivnih naroda ključ.

Čović kaže da “hrvatska strana u BiH” ne želi ni razmišljati što će se dogoditi ako ne bude dogovora o Izbornom zakonu i dodaje da se ipak nada da će biti dovoljno mudrosti na svim stranama.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI