fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Antonio Balic / CROPIX

Čović u Izraelu: Razgovarat će se o projektima te različitim ulaganjima u bh. gospodarstvo

Autor: Fena

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović započinje višednevni službeni posjet Državi Izrael. Tijekom službenog posjeta susrest će se s najvišim državnim dužnosnicima i predstavnicima poslovne zajednice u razgovorima o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i općenito situaciji u BiH. Čović će sudjelovati i u službenoj ceremoniji te će položiti vijenac u Yad Vashem memorijalnom centru Holokausta.

Posjet dolazi u vrijeme osnivanja Gospodarske komore Države Izrael i Bosne i Hercegovine te istaknutih izraelskih investicija u BiH. Pored postojećih, dužnosnici će razgovarati o mogućim projektima te različitim ulaganjima u bosansko-hercegovačko gospodarstvo. Pored dosadašnjih ulaganja, naglasak će također biti stavljen na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Prije svog polaska, Čović je naglasio kako će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine raditi na usvajanju neobavezujuće radne definicije antisemitizma.

Ta definicija definira antisemitizam kao određeno poimanje Židova koje se može iskazivati kao mržnja prema njima. Postoje usmena, pismena i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Židovima ili nežidovima i/ili prema njihovoj imovini, ustanovama židovske zajednice te židovskim vjerskim objektima.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});