fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čović: “Vjetar u leđa Vladi, da radi svoj posao”

Autor: Anadolija

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nakon danas postignutog dogovora o rješavanju krize u Vladi Federacije BiH, kazao je da će svi oni koji neuspješno posluju u posljednje vrijeme biti na tapeti u smislu kontrole njihovog rada.

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić postigli su, na današnjem sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, dogovor o okončanju krize vlasti na nivou FBiH.

“Iznio sam svoje stavove, čuo stavove dvojice kolega i mislim da smo se, ali da nikoga ne povrijedim, ponovo dogovorili. Vidjet ćemo jesmo li. Vjerojatno sutra, prekosutra, odnosno u naredna dva ili tri dana, najdalje do petka, bi trebala biti sjednica Vlade koja bi konačno počela raditi svoj posao sukladno tim dogovorima koji već traju”, kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a smatra da se posao kandidiranja mora što prije završiti.

“Testirat ćemo to već na prvoj sjednici Vlade u vezi s javnim poduzećima i tvrtkama o kojima smo zadnji put govorili. Dakle, svi oni koji neuspješno posluju u posljednje vrijeme bit će na tapeti u smislu kontrole njihovog rada”, poručio je Čović.

Kako je kazao, bit će imenovani vršitelji dužnosti u tim firmama.

“Drugim riječima, želja nam je, ako to bude tako, biti vjetar u leđa Vladi, da radi svoj posao, a da politiku, upravo mi, ostavimo i da je vodimo ovako negdje iz sjene”, istakao je Čović.

Poručio je da je on obazriv i ima optimizam kada je ovaj dogovor u pitanju.

Autor: Anadolija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});