fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČOVIĆEV IMOVINSKI KLON BJEŽI S BRODA KOJI TONE: Ministar Goran Marić podnio ostavku

Autor: Hina

ZAGREB - Ministar državne imovine u Republici Hrvatskoj Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku.

Marić je ostavku podnio nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

Na pitanje znači li to da daje ostavku, Marić je odgovorio da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te dodao da je podnio neopozivu ostavku.

Sada već bivši ministar Marić bio je u Novom Vinodolskom, gdje je potpisao dva ugovora o darovanju državnih nekretnina Gradu Novom Vinodolskom u svrhu uređenja trga, izgradnje javnog parkirališta i podzemne garaže te izgradnje vatrogasnog doma.

“Neviđeni udar na dostojanstvo”

U pisanoj ostavci koju je uputio premijeru Andreju Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku podnosi “u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine” i njega kao ministra.

“Ustvrđujem da Ministarstvo državne imovine, od samog utemeljenja, niti jednog dana nije radilo u mirnim i nesmetanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine”, navodi Marić u ostavci.

Također kaže kako je jednako tako nepojmljiva i neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je “medijska orkestracija i stvaranje atmosfere linča prioritetnije od mirnog i razumnog uvida u vrijednost, domet i učinke državne imovine” u političkom, gospodarskom i društvenom prostoru Hrvatske.

Pri tome je, dodaje Marić, neshvatljivo da su ozbiljan rad i procesi oživljavanja desetljećima zapuštene i otete državne imovine postali nebitni pred ciljanim rušiteljskim i dirigiranim medijskim pritiskom.

“Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnim”, poručuje Marić u pisanoj ostavci premijeru Plenkoviću.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});