fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ČOVIĆEVA PODVALA ZVANA BORIŠA: Falatar je prešutio najbitnije detalje iz svog životopisa!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Svakakvih čuda se nagledasmo na dosadašnjim izborima u BiH, iako je svima jasno da su prestojeći 07. listopada do sada najčudniji i možda najbitniji. Pojavilo se mnogo novih lica na bh političkoj sceni, kandidata za razne pozicije izvučenih iz naftalina, zatim onih koji su u foteljama punih 26 godina itd. No, jedno ime se željelo predstaviti kao "osvježenje u politici". Radi se o Boriši Falataru, kandidatu Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nakon spoznaja do kojih smo došli definitivno je je jasno da je Falatar ljevici u BiH, "podvaljen" od strane Dragana Čovića i njegovih satelita. Naravno, preko prijeratnih poznanstava Čovićevih mentora iz OZNA-e i SDB-a.

FALATAR JE POTOMAK ZLOGLASNOG OZNAŠA DINKA FALATARA

Široj javnosti Falatar se predstavio kao spasitelj, koji je iz inozemstva došao spasiti državu što, sudeći po činjenicama, nema veze sa zdravim razumom.

U prvim javnim istupima Falatar je muljao o svojem porijeklu pa je išao tako daleko da je, između ostalog, posjetio i “rodni kraj svojih predaka”, Ramu. Tamo se, uz pratnju kamera, prošetao po gradu, razmijenio par rečenica s ljudima ispred kafića tvrdeći da je njegov djed rođen u Rami. Nijedan od sugovornika se nije sjetio njegovog djeda a i kako bi kad je Falatarov djed Dinko, rođen 1922. godine u Mostaru.

Falatar (Andrije) Dinko je bio politički komesar 1. čete 2. bataljona, u NOB-u od 1941. godine, član SKOJ-a, od 1938. godine, član KPJ od veljače 1941 , krajem rata opunomoćenik OZNA-e 38. divizije.

ŠTA JOŠ, OSIM OZNE, UDBE I KOSA, POVEZUJE ČOVIĆA I FALATARA

Opće je poznato da se Dragan Čović, kada je nacionalna pripadnost u pitanju, izjašnjavao kao Jugoslaven sve do 1992. godine. Nakon toga se “sjetio” da je Hrvat jer je počela opća grabež privrednih i ostalih resursa, koja traje i dan danas a kao deklarirani Jugoslaven bi bio sklonjen u stranu. O Čoviću je, manje više, poznato sve. Osim možda koliko je do sada “nagrabio”?

U svom osebujnom životopisu “novo političko lice u BiH” Boriša Falatar je naveo čime se sve bavio nakon povratka u BiH. Od radioamatera, preko priključenja UN u sastavu argentinskog bataljuna, potom povratka u UN na poziciju međunarodnog državnog službenika UNESCO-a zaduženog za međunarodne odnose sa zemljama članicama.

Falatar je bio je član kabineta glavne ravnateljice UNESCO-a Irene Bokove u vrijeme kada je ona bila kandidat za mjesto glavne tajnice UN-a.

Puno bitnije od svega navedenog je informacija da Boriša Faletar prilikom apliciranja za posao u UNESCO-u, izjasnio kao Židov. Ta informacija postaje još vjerodostojnija kada se zna da je Faletar u kabinetu Bokove bio zadužen za “odnose s Izraelom i Palestinom sa kojima je pregovarao o brojnim rezolucijama” (informacija preuzeta sa Faletarove službene stranice).

Čović-Jugoslaven pa Hrvat, Falatar-Židov pa Hrvat,…, jasno je da njih dvojicu povezuje puno više toga od same činjenice da su kandidati za Predsjedništvo BiH.
Još jedna izjava koju je dao Falatar portalu bljesak.info govori sve sama za sebe.

https://www.bljesak.info/vijesti/politika/falatar-u-sirokom-brijegu-komsic-se-hvalio-da-nije-bio-ovdje-20-godina/239441

Pojaviti se niotkud, kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva a pri tome bez Čovićevog blagoslova doći u Široki Brijeg je nemoguća misija za puno jače političare od Boriše.

Falatar je definitivno u misiji “otkidanja glasova” Željku Komšiću i Diani Zeleniki. Svaki glas za njega su automatski dva glasa za Dragana Čovića.

Da je tako potvrđuje i činjenica da Falatar nije u odjeći isprobao “kupanje” u rijeci Lištici.

Eto draga naša lijevo orijentirana opcijo u BiH – “bujrum”!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});