fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Crkva je najpozvanija čistiti kukolj na svojim plodonosnim njivama

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Od četvrtka 21.02.2019. godine do nedjelje 24.02.2019. godine biskupi iz 100 biskupskih konferencija sa svih kontinenata raspravljahu o nagomilanim problemima pedofilije,odnosno prevenciji seksualnog zlostavljanja u okviru katoličke crkve. I sami papa Franjo je više puta upozoravao na taj problem unutar katoličke crkve koji teško opterećuje samu crkvu, zbog čega je i sazvan ovaj skup. Cilj ovog skupa je bilo podizanje svijesti o globalnom fenomenu seksualnog zlostavljanja maloljetnika unutar crkve. U tom smislu su pozvane i žrtve seksualnog zlostavljanja da svojim svjedočanstvima približe crkvi i javnosti traume s kojima su suočeni godinama, i koje traume su dobrim dijelom odredile njihove živote, premda među njima ima i onih koje je neki od biskupa ili svećenika diljem svijeta samo milo pogledao ili pomazio po glavi, pa sada ti biskupi i svećenici umjesto seksualnih zlostavljača maloljetnika postaju žrtve tih tzv.“žrtava“.

Ovim skupom kako je naglašeno biskupi trebaju steći “osjećaj zajedničke odgovornosti“, jer je u pitanju vjerodostojnost same crkve. Papa Franjo je rekao kako se problem seksualnog zlostavljanja nakon ovog skupa neće riješiti, ali je bitno podići svijest među biskupima cijelog svijeta o ovom problemu kako se ubuduće o ovom problemu ne bi više šutjelo unutar zidina katoličke crkve. Jedan od biskupa na skupu je rekao kako seksualno zlostavljanje maloljetnika u okviru katoličke crkve ne može i ne smije biti izuzeto od odgovornosti po građanskom pravu, premda je kanonski zakonik dobrim dijelom bio izvan dosega odredbi građanskog prava.

Kako bi se koliko je to moguće racionalnije sagledao ovaj problem koji tereti katoličku crkvu potrebito se vratiti na sam početak stvaranja naše crkve i to na trenutak kada Sin Božji govori svom učeniku Petru: “Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću crkvu svoju, i vrata pakla neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga pa što god svežeš na zemlji biti će svezano i na nebu, a što god odriješiš na zemlji biti će odriješeno i na nebesima (Mt 16,13-19)”.

Sveta Katolička i Apostolska crkva utemeljena rukom Sina Božjeg postoji kao nepobjediva tvrđava već preko 2000 godina. Mnoga su carstva propala: Rimsko carstvo, carstvoDžingis Kana, Osmanlijsko, fašističko, komunističko, te mnoga druga carstva koja su znala vladati prostorima i ljudima preko 500 godina, no carstvo naše crkve koju je utemeljio Isus Krist je još nepobijeđeno, a što je najvažnije neće nikad biti pobijeđeno jer je zapisano između ostaloga:“……….i na toj stijeni sagradit ću crkvu svoju, ni vrata pakla neće je nadvladati………..“.

Mnogi osvajači povijesno gledano pokušali su nadvladati tu crkvu, mnogi su došli do njenih vrata ali su nekim slučajem, prije bi se reklo nekom nevidljivom, izvan ljudskog dosega snagom zaustavljeni. Mnoge crkve diljem svijeta su tijekom povijesti porušene i spaljene, mnoge duhovne ovčice kao predvodnici stada kršćanskog su dali svoje živote u ime Isusa Krista i Svete Crkve, no ona nije pobijeđena. Stijena zvana Vatikan nikada nije pobijeđena jer u njoj stanuje i stoluje vrhovni duhovni autoritet cijelog svijeta papa, nasljednik Petra Stijene, Isusovog učenika kome je Isusu dao ključeve kraljevstva nebeskog.

Sotona, dakle (on) kao vrhovni autoritet svega zla na ovoj zemlji oduvijek je tražio načine kako bi nadvladao tu crkvu, i koristio je bezbrojne načine a izbor njegovih načina nikada nije imao kraja. Doista mu se treba odati priznanje kakvim arsenalom načina taj kralj zla obiluje kako bi porazio crkvu na toj vječnoj stijeni. Kao jedno od najsigurnijih i najučinkovitijih oružja kojim je sotona želio savladati tu crkvu je onaj tjelesni, seksualni nagon koji je samim činom rođenja svaki čovjek kao dar Božji dobio kako bi ovaj svijet nastavio dalju reprodukciju sukladno Božjim zakonima. Kako bi naša crkva nastavila postojati oduvijek se molilo za svećenička zvanja, čime je naša Hercegovina pa i cijeli katolički puk diljem svijeta u vremena teška, u vremena bremenita obilovao, te je zaređeno mnogo svećenika i časnih sestara kako bi se očuvala i njegovala Božja riječ. A Božja riječ se ponajviše njeguje na način kojim su zaređeni svećenici i časne sestre prihvatili celibat čime su potisnuli seksualni nagon u stranu, jer su svoju ljubav poklonili Bogu, i ni jedna tjelesna stvar kao ni tjelesni osjećaj koji remeti ljubav zaređenog svećenika i časne sestre prema Bogu ne smije i ne bi trebali imati veću snagu od ljubavi prema svom stvoritelju.

No,kako je sotona jako uporna i lukava ona putem seksualnog nagona u pojedinim svećenicima i časnim sestrama budi one zabranjene osjećaje koji ih pritišću sve više čime oni postaju sve više malovjerni, a malo vjernost rađa lakovjernošću te se oni predaju svojim sirovim strastima i padaju na dno, zanemarujući ljubav kojoj su se predali činom svog svećeničkog zaređenja.Taj seksualni nagon ih odvodi upravo u smjeru koji ih vodi u propast, dok im sotona sve vrijeme šapuće na uho kako je to ništa, jer nitko nikada neće za to saznati, jer se sve to događa unutar zidina katoličke crkve, koja je stoljećima izbjegavala sve riječi vezane za seksualnost i pedofiliju kao nešto strano čime je stvarana zabluda kako se takve stvari unutar zidina katoličke crkve nikada nisu događale. No, one su se događale oduvijek te se sada o njima slobodnije priča i piše a sve zahvaljujući sotonskim medijima kojima je glavna tema diskreditacija same crkve, što je prva stepenica u nadvladavanju same crkve.

Suočena sa sve većim napadima medija i svih slugu sotone naša crkva je počela progovarati o problemu seksualnog zlostavljanja unutar crkve što je za svaku pohvalu, no ovdje je potrebito razlučiti koji su to glavni motivi napada tih sotonskih Soroševih mean-stream medija na same temelje katoličke crkve. Da li su ovdje u pitanju biskupi i svećenici pedofili kojih evidentno ima unutar katoličke crkve ili je to napad na samu crkvu utemeljenu od Isusa Krista?

Niti jedno društveno ili privatno poduzeće diljem svijeta, kao niti jedna javna, politička, sportska ili kulturna institucija nije pošteđena seksualnog zlostavljanja maloljetnika i još mnogo gorih stvari unutar zidina tih institucija, no to sotoni nije interesantno koliko zidine katoličke crkve a evo vam živog dokaza za to: Nakon svakog slučaja seksualnog zlostavljanja bilo gdje u svijetu sotonski mediji se razlete s natpisima tipa: “Crkva je pogodno tlo za pedofiliju“ što je notorna laž u režiji sotone, jer crkva nikada nije bila niti će biti pogodno tlo za pedofiliju a sve iz razloga jer je crkva utemeljena voljom samog Isusa Krista pa je stoga čista i nevina kao suza. Crkva je mjesto u kojem se blaguje i časti živa Božja Riječ i ljubav prepuna milosrđa. Mjesto u kojemu svi oni koji čine i misle drugačije nemaju što tražiti. Mjesto u kojemu i oni najmalovjerniji mijenjaju svoj život, jer je ona po samoj svojoj definiciji čista ljubav.

No, ona koja je toliko napadana, vrijeđana i ponižavana od sotone i njenih slugu unutar svojih zidina doista ima zalutalih ovčica. Kukolja među žitom koje daje ploda. Imajući u vidu kako je ona poglavito pozvana čistiti taj kukolj na svojim plodonosnim njivama to je ovaj skup biskupa u Rimu za svaku pohvalu, jer čisteći kukolj u svojim redovima crkva učvršćuje svoje temelje na koje sotona juriša bezuspješno tisućama godina, ali kao i svakom zdanju ukoliko se ne učvršćuje redovito prijeti urušavanje nekog njegovog dijela, pa je stoga potrebita temeljita rekonstrukcija nekih njenih dijelova, koje su graditelji naše crkve prepoznali, pa tako kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni, te on još više učvrsti našu crkvu.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});