fbpx

14-godišnjak htio pomoći prijatelju pa se utopio

Autor: Dnevno.ba

BEŠLIĆ - Nakon što su u petak ujutro u 9:27 sati ronioci Specijalne policije iz rijeke Drave na obalu izvukli tijelo, obistinile su najcrnje slutnje onih koji su sa strepnjom od četvrtka uvečer čekali vijesti: u Dravi kod Bistrinaca pokraj Belišća utopio se četrnaestogodišnji dječak, piše Glas Slavonije.

Vijest o pronalasku tijela u rijeci Dravi potvrdio je portparol Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon, rekavši ukratko da su ronioci Specijalne policije u rijeci Dravi kod Bistrinaca pronašli tijelo.

Glas Slavonije neslužbeno saznaje da je utopljenik Josip L. (2004.), koji je s prijateljima u četvrtak predvečer krenuo na kupanje na rijeku Dravu, na tzv. Bistrinačku plažu. Iako policija tek treba utvrditi tačne okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno uskočili u vodu, no da se u jednom trenutku neko od njih počeo utapati.

Iako građom nije bio najsnažniji, prijatelju (ili rođaku) prvi je u pomoć priskočio upravo hrabri Josip. No, nažalost, taj njegov nesebični postupak završio je tragično upravo za njega. Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su u trenutku kako Josip nestaje pod vodom i više ne izranja.

Ubrzo nakon toga, kada dozivanje i pretraživanje vode nije dalo rezultata, uplašeni dječaci odmah su pozvali u pomoć Službu 112 u nadi da će im pomoći pronaći Josipa.

Josip Dinkić iz osječkog HGSS-a koji je vodio potragu jučer ujutro prije nego što je tijelo pronađeno kazao je kako su odmah po dojavi, već oko 19:30 sati, HGSS-ovci krenuli u potragu za dječakom na naznačenoj lokaciji. S 13 ljudi, četiri vozila i dva čamca ekipa je pretraživala teren sve do ponoći, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i grmljavine, pretraga je bila privremeno obustavljena i nastavljena je ponovo jučer ujutro u 7 sati.

Tada je na obalu Drave stiglo još desetero ljudi kojima je u potrazi pomagao potražni pas i dva čamca, a služili su se i bespilotnom letjelicom zbog boljeg pregleda terena. Zajedno s roniocima Specijalne policije, cijelo su jutro do pronalaska pretraživali dno Drave od plaže u Bistrincima do belišćanskog mosta.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI