fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Ilustracija/AA

FILMSKE SCENE U CRNOJ GORI Muškarac upao u banku, prijeti eksplozivom

Autor: Dnevno.ba

Muškarac u Baru je upao u banku, zatvorio se i prijeti da će aktivirati eksploziv.

Još se ne zna koliko je ljudi u banci. Russia Today u naslovu vijesti navodi da postoje taoci, ali ta vijest nije potvrđena niti je crnogorski mediji navode.

Barska policija evakuirala je dio ulice Maršala Tita u Baru zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv, pišu “Vijesti”.

Ovom mediju je iz Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblijepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je da im je prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Medijima ranije dostavio snimku
Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimku sa YouTubea, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilijunska šteta, prenosi Index.

Muškarac na snimci pokazuje dio improviziranih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizirane eksplozivne naprave na daljinski upravljač. Na improviziranim napravama bit će kesice sa čavlima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Kaže da je spreman dati život
Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo tko pošalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, da će biti odgovorni za “kaos koji nastane”.

Muškarac na snimci je kazao da je sin radnika Primorke.

“Ja sam spreman dati život za njih”, rekao je.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});