Oduzeto 230 kg rezanog duhana

Autor: Dnevno.ba

ŽIVINICE - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcija oduzeli su 230 kg sitno rezanog duhana u vrijednosti 36.000 KM.

“Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu operativnog rada  pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo T.P., a  postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH.

Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 150 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica”, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

U priopćenju  stoji da je na osnovu operativnih saznanja na području opštine Živinice kod fizičkog lica pronađeno 80 kg duhana koji nije na propisan način obilježen akciznim markicama.

“Protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužiteljstvu  Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, navedeno je u priopćenju .

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI