fbpx

Otkriveno što je trostruki ubojica iz Sukošana napisao u oproštajnom pismu svojoj obitelji

Autor: Slobodna Dalmacija

SUKOŠAN - Čedomir Keran (62) preminuo je od propucavanja vatrenim oružjem, a njegove žrtve, sestra Zvjezdana Obrovac (65), njezin sin Darko Obrovac (37) i njegova baka Ana Benković (81), zadobile su višestruke ozljede glave nastale oštrim predmetom.

Rezultati obdukcije koje je u utorak objavila zadarska policija ne navode o kojem se točno predmetu radi, što znači da policija još uvijek traga za oružjem kojim je Čedomir u nedjelju ujutro u Sukošanu ubio troje članova svoje obitelji. Na koncu je presudio sebi počinivši kombinirano samoubojstvo: zavezao je omču oko vrata te je u sebe pucao automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao.

– Policijski službenici u suradnji s Državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja – naglasila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo. U njemu se obraća svojoj ženi i obitelji, priznaje zločin i navodi da je to za njega bilo jedino rješenje. Pismo je pronađeno na mjestu samoubojstva, u šumarku na Čedomirovu imanju u sukošanskom polju, gdje je znao dolaziti i kartati s prijateljima.

Policija još utvrđuje kronologiju zločina, koga je Čedomir prvog ubio nakon što je ušao u obiteljsku kuću svoje sestre i je li mu netko od njih pritom pokušao pružiti otpor.

Mirnoća s kojom je kasnije napustio mjesto zločina, ali i činjenica da na njemu nitko od susjeda i poznanika koji su ga vidjeli u kafiću i kasnije kako mopedom odlazi u polje nije primijetio tragove krvi, kao i ostavljena poruka, govori da je svoj krvavi pohod pomno planirao.

U njemu je dugo kuhalo zbog sukoba sa sestrom oko obiteljske imovine. U fokusu je bila kuća u kojoj je živjela njegova sestra s obitelji, a on je bio upisani vlasnik.

O okolnostima sudskog postupka koji je Čedomir imao sa svojom sestrom Zvjezdanom u utorak se oglasila njegova odvjetnica Ivana Raspović, zamjerivši medijima što je nisu kontaktirali nakon što su prenijeli izjave odvjetnika Augustina Sudinje, koji je u sporu zastupao obitelj Obrovac.

– Nije mi jasno kako odvjetnik Sudinja ima volje, snage i dalje se “parničiti”, i pred medijima, te i dalje tumačiti i provoditi svoju priču iz postupaka, kao da su stranke žive. Jasno je, sudstvo je u teškim problemima, postupci vječno traju, teško da će se bilo što promijeniti nabolje, no činjenica je da je u pravnim postupcima Čedomir Keran bio pozitivac, u postupku zbog smetanja posjeda on je bio tužena strana, te se u skladu s tim okolnostima i ponašao. On se trebao braniti, a tužitelj je osoba koja je trebala dokazivati – ističe odvjetnica Raspović.

– Poznato mi je, već prvom prilikom kad su se obratili za pravnu pomoć, da je obitelj Obrovac već deset godina svakodnevno maltretirala, vrijeđala i klevetala Čedomira Kerana i njegovu suprugu, kćer i sina. Supruga mu se od toga razboljela i dobila tumor, te se i kći razboljela od iste bolesti.

Neovisno o sudskim postupcima, očito se teško nosio s time i presudio je na najgori mogući način… Ako se već u javnost iznose detalji slučaja, onda neka budu točni, odnosno transparenti s jedne i druge strane – poručuje odvjetnica Raspović.

Autor: Slobodna Dalmacija

ZADNJE VIJESTI