fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRETRESI NA DEVET LOKACIJA: Zaplijenjeno oružje, droga i ribarska oprema

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije danas su izvršili pretrese na devet lokacija, a tom prilikom su, između ostalog zaplijenili oružje, drogu i ribarsku opremu.

Po naredbama općinskih sudova, a po prethodno npravljenom Operativnom planu provođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršitelja kaznenih djela iz oblasti zloupora narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i streljiva i drugih kaznenih djela, policajci su danas izvršili pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Gradačca, Živinica, Kladnja, Lukavca i Srebrenika.

Iz Uprave policije MUP-a TK navedeno je da su prilikom pretresa oduzete dvije zračne puške i tri plinska pištolja sa streljivom bez potrebne dokumentacije, puška ručne izrade, vojnički nož, dva čamca, dva izvanbrodska motora, osam ribarskih mreža, 96 tableta koje svojim izgledom asociraju na tablete droge ekstazi, određena količina biljne tvari koja svojim izgledom asocira na drogu kanabis i digitalna vaga.

Iz Uprave policije MUP-a TŽ je precizirano da će nakon kompletiranja predmeta protiv 50-godišnjeg N.M. nastanjenog na području općine Kladanj biti podneseno izvješće Tužiteljstvu TŽ zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i nadležnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja.

Shodno Zakonu o oružju i streljivu TŽ, protiv 31-godišnjeg R.K. nastanjenog na području Živinica, 54-godišnjeg N.M. nastanjenog na području općine Kladanj i 25-godišnjeg M.I. nastanjenog u Tuzli će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, dok će protiv 55-godišnjeg Dž.M. nastanjenog na području općine Lukavac biti podneseno izvješće nadležnom tužiteljsvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonit ribolov.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete tvari i tableta Tužiteljstvu TŽ će biti dostavljeno izvješće protiv 33-godišnjeg O.H. nastanjenog na području općine Gradačac, 30-godišnjeg S.K. nastanjenog u Tuzli, 21-godišnjeg A.S. nastanjenog na području općine Lukavac i 34-godišnjeg V.V. nastanjenog na području Srebrenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga ili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});