fbpx

U Bileći i Velikoj Kladuši zaplijenjene cigarete i duhan

Autor: Dnevno.ba

BILEĆA - Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, 12. veljače 2020. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine M.V. (1985.) i L.V. (1986.), nakon što su spriječeni u nezakonitom prometu 4 000 kutija cigareta u graničnom pojasu na području Bileće.

Zatečeni su prilikom premještanja cigareta iz putničkog motornog vozila „Peugeot“ u teretno motorno vozilo „Daf“, bh. nacionalnih oznaka. Jedan dio cigareta, 2 500 kutija cigareta „Monte“ je sa akciznim markicama Crne Gore, dok je drugi dio 1 500 kutija cigareta „Sunny“ bez akciznih markica.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojima su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 20 000 KM, privremeno su oduzete. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv M.V. i L.V. bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH, a cigarete predate u depo Suda BiH.

Istoga dana, službenici JGP Velika Kladuša spriječili su nezakonit promet 100 kilograma rezanog duhana na području Velike Kladuše. U vezu s ovim krivičnim djelom dovode se M.S. (1993.) i Ž.T. (1989.), državljani BiH. I protiv njih bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

U tijkeku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI