fbpx

Crnjac: Jedna lasta ne čini proljeće, Inzko je često puta bio politički jako loše nastrojen prema Hrvatima

Autor: dnevno.ba

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac izjavio je kako su Valentin Inzko i Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH, otkako postoje toj zemlji izrazito antihrvatski nastrojeni.

Ivan Crnjac je, komentirajući Inzkovu izjavu kako Hrvati trebaju imati više prava, a u Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji bi mogli imati “malu Kaliforniju ili Bavarsku” ocijenio za Hrvatski medijski servis kako “jedna lasta ne čini proljeće”.

“Jedna lasta ne čini proljeće, tako ni Inzkova izjava koja se afirmativno može tumačiti prema Hrvatima ne treba kod Hrvata izazvati opće oduševljenje. Inzko je često puta bio politički jako loše nastrojen prema Hrvatima. Kao i kompletan OHR otkako postoji. Ova izjava može biti put za popravak štete, ali je potrebno da se ta retorika drastičnije promijeni”, rekao je Crnjac.

Najave Reufa Bajrovića, Emira Suljagića i drugih bošnjačkih radikalista o tome kako će nakon 2022. popuniti Dom naroda i ukrasti hrvatske pozicije Inzko bi, po njegovom mišljenju, trebao osuditi.

“OHR jednostavno mora češće kritizirati bošnjačku politiku. Nedopustivo je da se šuti na najave kršenja Ustava i Daytona od strane bošnjačkih militarističkih lobista poput Bajrovića i Suljagića. Nedopustivo je da OHR šuti kada ti isti militaristi najavljuju ukidanje konstitutivnosti Hrvata. To je ono što je problem i što bi Inzko trebao vidjeti i u skladu s tim i reagirati”, kazao je Crnjac za HMS.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI